Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODOBRENO IZRUČENJE HRVATSKOJ

Todorić ostaje na slobodi: Svaki dan se mora javljati policiji i zamrznuta mu je milijunska imovina

Ivica i Vesna Todorić (Foto: Pixell)
Ivica i Vesna Todorić (Foto: Pixell) Pixell
Aktualno Galerija Ivica i Vesna Todorić (Foto: Pixell) Ivica i Vesna Todorić (Foto: Pixell) Foto: Pixell Ivica i Vesna Todorić (Foto: Pixell) Ivica i Vesna Todorić (Foto: Pixell) Foto: Pixell Ivica Todorić sa suprugom stiže na sud (Foto: Dnevnik.hr) Ivica Todorić sa suprugom stiže na sud (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ivica Todorić (Foto: Dnevnik.hr) Ivica Todorić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivica Todorić u Londonu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
Treba imati na umu da je današnja odluka o izručenju prvostupanjska i nepravomoćna te da postoji još niz mogućnosti za žalbu. Sutkinja je Ivici Todoriću odredila i strože mjere opreza.

Kako je javila reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović, Ivica Todorić u pratnji supruge stigao je na londonski sud oko 12:10. Iako je u istoj sudnici bilo zakazano još nekoliko predmeta, pa je postojala mogućnost da se odluka o izručenju oduži, naknadno je javljeno kako je ročište prebačeno u drugu sudnicu.

Pročitajte i ovo Gužva na St. Pancrasu posljedica Brexita Gradonačelnik upozorio: "Nove kontrole Europske unije izazvat će kaos!" Ilustracija zatvorena nakon tragedije Muškarac pao s jedne od najvećih turističkih atrakcija u Londonu: Preminuo na mjestu

Reporterka Krajinović javila je kako je sutkinja Emma Arbuthnot poručila da argumenti o političkom progonu nisu uvjerljivi. Navela je kako će u ovom slučaju zauzeti kozmopolitski stav te kako vjeruje da je hrvatsko pravosuđe dobro i da će Todorić imati pošteno suđenje.

Sutkinja je odbacila argument svjedoka obrane, ekonomskog stručnjaka koji se bavio tranzicijskim zemljama Williama Johna Bartletta, koji je tvrdio da je hrvatska Vlada trebala spriječiti prekomjerno širenje Agrokora. "Agrokor je neovisno poduzeće, koje je pokrenuo optuženik i on je donosio odluke", navodi sutkinja.

Sud je na koncu odlučio kako nema prepreka za izručenje Ivice Todorića te da ima sedam dana da podnese zahtjev za žalbu. U 15 sati odlučivat će se kakve će biti mjere osiguranja, odnosno hoće li jamčevina biti povećana ili će biti zadržane sadašnje mjere, jamčevina te da se mora javljati policiji. Do te odluke Todorić ne smije napustiti zgradu suda, javila je reporterka Krajinović.

Sutkinja je kao argument za veću jamčevinu navela Todorićevo stanovanje u prestižnoj četvrti, a ako ostane na slobodi, želi mu pojačati mjere opreza - da se češće javlja policiji, javlja reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović.

U 15 sati (po hrvatskom vremenu) nastavljeno je ročište u Londonu.

Odvjetnica Ivice Todorića kazala je kako je njegova supruga Vesna imala 250 tisuća eura kad su iz Hrvatske došli u London te da je novac potrošen na jamčevinu i stan. Ta su sredstva dobili prodajom njene obiteljske kuće i uredno su prijavljena po dolasku u Veliku Britaniju.

Sutkinja Arbuthnot je odlučila pojačati mjere opreza za Todorića - morat će nositi uređaj za praćenje od 9 navečer do 7 ujutro te se treba svaki dan javljati u policijsku stanicu, javila je reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović.

Nadalje, jamčevina mu je ostala ista, ali mu je zamrznuta imovina vrijedna 64,4 milijuna eura u Hrvatskoj, Nizozemskoj, Kanadi i Švicarskoj.

Podsjetimo, Todorić je uhićen 7. studenoga prošle godine temeljem europskog uhidbenog naloga koji je raspisala Hrvatska, a istog je dana pušten na slobodu uz jamčevinu od 100.000 funti i mjere opreza. Treba imati na umu da je današnja odluka o izručenju prvostupanjska i nepravomoćna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene