Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvo školsko zvono

Još je malo ostalo do početka škole: Hoće li sve biti spremno za cjelodnevnu nastavu?

Mladi će uskoro natrag u školske klupe. Škole se pripremaju, posebice one koje ulaze u program cjelodnevne nastave. Je li sve spremno? Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica.

U ponedjeljak, 4. rujna počinje nova školska godina. Hoće li sve biti spremno do prvog školskog zvona? Škole se pripremaju, posebice one koje ulaze u program cjelodnevne nastave.

"Oko nje se digla prašina, često se moglo čuti da će djeca biti cijeli dan u školi. Ravnatelj Počuča kaže da neće i navodi primjer. Učenici od prvog do četvrtog u školi su dosad bili otprilike do 12", izvijestila je Sanja Vištica.

"Sada će biti do jedan, otprilike. Nakon toga tko hoće poslije jedan može otići kući, a oni koji imaju potrebu ostanka malo duže, za njih onda organiziramo sve te dodatne aktivnosti. I to može trajati sve do 16, 17, a sportske aktivnosti u dvorani i do 22 sata", rekao je ravnatelj OŠ Ivana Cankara Boris Počuča.

Pročitajte i ovo Pučka kuhinja Poražavajuća statistika Sve više građana u riziku od siromaštva: "Da nema pučke kuhinje mnogi ne bi imali što jesti"

Za infrastrukturna ulaganja u sve škole koje su u programu osigurano je 18,3 milijuna eura. U Preporodu kažu da će s cjelodnevnom nastavom biti dosta izazova.

"Paralelno morate mijenjati i stvarati uvjete da biste mogli s tim promjenama ulaziti. Kako će to funkcionirati, vjerojatno će ovisiti od škole do škole, puno će ovisiti o snalažljivosti ravnatelja, što upućuje na samo jedan zaključak - da se radi o improvizaciji", rekao je predsjednik Sindikata Preporod Željko Stipić.

Više pogledajte u videoprilogu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene