Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Šipan

Šuica: Inspekcija će imati puno posla u Dubrovniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Dubrovnik dolazi inspekcija koja će provjeriti gradonačelnika Vlahušića kojeg se sumnjiči da je posao od milijun kuna zaključio bez suglasnosti Gradskog vijeća.

Ministar uprave Davorin Mlakar najavio je danas u Saboru skori upravni i inspekcijski nadzor u gradske uprave u Dubrovniku i to zbog afere Šipan u kojoj se dubrovačkog gradonačelnika Andru Vlahušića sumnjiči da je prekoračio ovlasti jer je posao vrijedan više od milijun kuna zaključio bez suglasnosti Gradskog vijeća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi ministar i potpredsjednici 'Steže se Sanaderova davilica oko vrata Kosor' Slika nije dostupna Lovrin i Čačić novi saborski zastupnici

>> Vlahušić podnio prijave protiv više osoba zbog afere Šipan

Mlakar je u aktualnom prijepodnevu HDZ-ovoj zastupnici Dubravki Šuici odgovorio da njegovo Ministarstvo 'u relativno kratkom roku' planira provesti upravni inspekcijski nadzor.

No, naglasio je da se kao problem u sklopu afere Šipan ne javlja samo raspolaganje nekretninama, već i kršenje prava zaposlenika u gradskoj upravi.

'Imat ćete vi puno posla u Dubrovniku', poručila je Šuica ministru od čijeg ministarstva očekuje brzo postupanje.

Postupanjem Ministarstva uprave zadovoljan je Vedran Rožić (HDZ), jer je inspekcijskim nadzorom utvrđeno da su SDP-ova vlast i gradonačelnik u Trogiru u više slučajeva prekršili prava službenika i namještenika u tijelima gradske vlasti.

Mlakar je izvijestio kako je nadzorom u upravnim tijelima Grada Trogira u ožujku ove godine utvrđeno da su odgovorni za rad tih tijela višekratno prekršili zakon o lokalnim službenicima i namještenicima - smanjivan je broj zaposlenih i stavljan kao neraspoređen iako ih se imalo prilike rasporediti, skraćivani su zakonski rokovi koliko dugo mogu biti na raspolaganju, nekima je uskraćen dio godišnjeg odmora, a neka rješenja o prestanku rada donosile su osobe koje za to nisu ovlaštene.

Krunoslava Markovinovića (HDZ) zanimalo je je li Državno odvjetništvo poduzimalo bilo kakve radnje na temelju zaključka saborskog istražnog povjerenstva od prije nekoliko godina, koje je, istaknuo je, nedvojbeno utvrdilo da je Radimir Čačić, kada je bio ministar razvoja i obnove, pogodovao da poslove s državom dobiju tvrtke u njegovu vlasništvu iz Coning grupe.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković odgovorio je da mu nije jasno kako to da Državno odvjetništvo, budući da je istražno povjerenstvo donijelo takav zaključak, još nije izvijestilo je li i što po tom pitanju poduzelo.

'Ako postoje osnovane sumnje Državno bi odvjetništvo trebalo utvrdili postoje li osnove za pokretanje kaznenog postupka', rekao je Bošnjaković. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene