Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Suđenje dr. Zaputoviću odgođeno zbog nedolaska glavne svjedokinje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje riječkom liječniku internistu Luki Zaputoviću, optuženu za primanje mita, počelo je danas na Županijskom sudu u Rijeci, ali je glavna rasprava odmah odgođena jer nije došla glavna svjedokinja.

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) optužio je Zaputovića da je kao zamjenik predstojnika Klinike za internu medicinu Kliničkoga bolničkog centra u Rijeci od supruge jednog pacijenta u studenome 2005. primio 150 eura za njegov prijam na odjel.

Pročitajte i ovo Što je korupcija? - 4 Rak-rana društva Građani na internetu mogu prijaviti korupciju, ali ne anonimno: "Svatko je to radio - to je normalno" Slika nije dostupna Istraga USKOK-a Ugrozio zdravlje ljudi zbog 3500 kuna mita? Propisivao lijekove pacijentima bez obzira na njihove stvarne potrebe

Taj pacijent je u međuvremenu umro, a njegova supruga, koja je po optužnici dala mito Zaputoviću, teško je bolesna i ne može doći dati iskaz na riječki sud pa će je predsjednica Sudskog vijeća, u tom predmetu sutkinja Đurđa Jovanić, u nazočnosti predstavnika optužbe i obrane saslušati u njezinu domu u Crikvenici. Nastavak glavne rasprave sazvan je za 6. studenoga. 

>> Obustavljen postupak protiv kardiologa optuženog za primanje mita

Na početku današnje rasprave pročitana je optužnica, a Zaputović je rekao da se ne osjeća krivim.

Kazneni postupak protiv Luke Zaputovića pokrenut je u veljači 2007., za vrijeme istrage o primanju mita riječkog kardiokirurga Ognjena Šimića. Odlukom Izvanraspravnog vijeća Županijskoga suda u Rijeci u studenom te godine nepravomoćno je obustavljen kazneni postupak protiv Zaputovića na temelju prigovora Zaputovića i njegovih branitelja. Oni su tvrdili da je optužnica neosnovana, no Vrhovni je sud ukinuo tu odluku na temelju žalbe USKOK-a te naložio da se pokrene glavna rasprava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene