Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sledio' se

Stobreč: Prestrašio se kada je ulovio KOSTOROGA!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U mjestu Stobreč pokraj Splita, na plaži uz more ronilac je ulovio kostoroga veličine 20-ak centimetara, a nakon toga još jednog oko 15 centimetara.

Ronilac Mate, koji je Dnevnik.hr-u i poslao fotografiju koju možete vidjeti, rekao nam je kako se sledio nakon što je ugledao malo jato pirana, dok je ronio uz samu obalu.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

>> Kornati: Ulovio morskog psa od 3,6 metara i 150 kilograma

'Navodno ova vrsta obitava na području Afrike, a kako je dospjela kod nas, o tome će se pozabaviti stručnjaci iz Instituta za oceanografiju i ribarstvo u Splitu', rekao je naš čitatelj.

'Radi se o kostorogu'

No, Dnevnik.hr-u se javio i čitatelj Toni koji je rekao da je ova vrsta ribe uobičajena u našem moru i da nema mjesta panici. Kaže, radi se o vrsti kostorog, a ne o piranama.

Doznajemo da se kostoroga najčešće pronalazi u južnom Jadranu te da može narasti čak do 6 kg težine. Ima izuzetno snažna i tvrda usta kojima lako drobi ježine i ljusku jastoga. Smatra ga se otrovnom ribom, no neka istraživanja su pokazala da je njegovo meso jestivo.

Ukoliko i vi imate slična iskustva ili ste naletjeli na neko neobično morsko biće, pošaljite nam svoje fotografije na moj.report@novatv.hr.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene