Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno, večeras u 22:25

Skrivenom kamerom snimili smo redovita kršenja zakona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko puta ste doživjeli da u redu ispred vas tinejdžer ne uspije kupiti kutiju cigareta jer je maloljetan? Ekipa Provjerenog posjetila je 20-ak prodajnih mjesta, a pomogao im je maloljetni glumac.

Kiosci kod osnovne i srednje škole, trgovina nacionalnog lanca, kvartovska trgovina, tržnica i prodajna mjesta kod vrlo posjećenog shopping centra - to su bila odredišta maloljetnog glumca i skrivene kamere ekipe Provjerenog. Samo dva dana ranije krenula je kampanja Činim dobro - ne prodajem cigarete maloljetnicima.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

"S obzirom na našu kulturu vjerujem da tinejdžer vjeruje kako je puno odrasliji ako ima cigaretu u ruci i da mu, naravnom, takva vrsta ponašanja pomaže i da o sebi možda ima neko bolje mišljenje koje, očito i nažalost, nije mogao steći na nekim drugim poljima svoga života, rasta i razvoja", rekla je ekipi Provjerenog dr.sc. Dejana Bouillet, socijalna pedagoginja. Pušenje je tradicija koja još uvijek vlada našim domovima i ulicama, mjestima okupljanja, a ne pomaže ni odluka ministra Jakovine da puši u mjestu na kojem je to izričito zabranjeno - u restoranu.

Broj smrti od posljedica pušenja i pasivnog pušenja u svijetu se broji u stotinama tisuća, a novac koji Hrvatska troši na liječenje bolesti uzrokovanih pušenjem mjeri se u milijardama kuna na godinu! Zabrane, pa tako ni ona prodaje cigareta maloljetnicima, sigurno nisu jedino rješenje, ali su velika pomoć. Barem bi bila kad bi prodavači i vlasnici prodajnih mjesta zakon i poštovali.

Koliko je trgovina maloljetni glumac morao obići da bi kupio dovoljno kutija cigareta za tjedan dana - doznajte večeras u Provjerenom u 22:25!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene