Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Stare poražene politike"

Nova provokacija iz Beograda: "Dubrovnik je po jeziku uvijek bio srpski." Reagirali i hrvatski ministri

Aktualno Galerija Radovan Fuchs Radovan Fuchs Foto: Vijesti u 17 Dubrovnik - 1 Dubrovnik - 1 Foto: Vijesti u 17 Dubrovnik - 2 Dubrovnik - 2 Foto: Vijesti u 17 +0 Dubrovnik - 3 Galerija 1/4 >>
Nova provokacija stiže iz Srbije. Dubrovnik je po jeziku uvijek bio srpski, glase naslovi tamošnjih medija.

U tekstovima stoji i izjava profesora beogradskog sveučilišta Slavka Petakovića koji tvrdi da je Dubrovnik "najveća riznica građe za proučavanje povijesti srednjovjekovne Srbije". To nije prvi takav slučaj, ranije je Matica srpska Držića i Gundulića svrstavala u srpske književnike, a slučaj su komentirali i hrvatski ministri.

"To što netko unutar svoje države objavljuje, to je po meni stvar kompleksa jer svojatanje Dubrovnika mislim da svakome ne pada na pamet", rekao je Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja, i poručio srpskim učenicima i studentima da ne slušaju takve informacije već promišljeno guglaju kako bi došli do istine.

"To su stare teze, stare poražene politike i one sigurno nemaju perspektiva. Hrvatska će sigurno znati odgovoriti ako tako se bude nastavilo", poručio je Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene