Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne dam svoje dijete' po hrvatski

Požega: Osuđenica želi dijete povesti u zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekadašnja članica uprave Kamen Ingrada Đurđica Kristić počinje služiti kaznu u Remetincu. Zahtjeva da i njezina desetomjesečna kćerkica ide s njom u zatvor.

S obzirom da je već dobila maksimalnu zatvorsku odgodu od 20 mjeseci zbog visokorizične trudnoće, više ne može iskoristiti pravo na odgodu dok djete ne navrši godinu dana. U Remetincu, koji je ionako pretrpan, nema uvjeta za dijete. No,ako sud prihvati zahtjev zatvor će Đurđici to omogućiti, izjavio je za Večernji list ravnatelj Uprave za zatvorski sustav Branko Peran. U tom slučaju, premjestit će je u kaznionicu u Požegi.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik odbio ustati Dodik provocirao, ponovno odgođen početak suđenja: "Ne može se poštovati ovakav sud" Sinj; oronule zgrade - 1 Stanje nepromijenjeno Djevojčica iz Sinja i dalje u komi: Dnevnik Nove TV provjerio prijete li opasnosti u starim gradskim jezgrama

Ovo je prvi takav slučaj u Hrvatskoj. Do sada su u zatvoru bila smještena samo djeca koje su majke rodile tijekom izvršavanja kazne. Požeški centar za socijalnu skrb dostavio je sudu svoje mišljenje o slučaju prema kojem majku i dijete u ovom slučaju ne treba razdvajati jer majka još doji. Osim toga riječ je o samohranoj majci koja nema užih članova obitelji koji bi mogli na odgovarajući način skrbiti o djetetu. U slučaju da sud prihvati njezin zahtjev, kćer može biti s majkom u zatvoru dok ne navrši tri godine.

Kristić je za zlouporabu položaja osuđena na dvije godine i jedanaest mjeseci, od kojih je već odslužila deset mjeseci dok je bila u pritvoru. No, protiv nje se, kao i protiv Vlade Zeca, vodi još desetak istraga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene