Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sad je svoj na svome

Gostio se tuđim povrćem i presretao automobile, a onda je u nestašnog ponija odlučila investirati općina Bale: "Sokol se sad smirio"

Aktualno Galerija Poni Sokol - 6 Poni Sokol - 6 Foto: DNEVNIK.hr Poni Sokol - 5 Poni Sokol - 5 Foto: DNEVNIK.hr Poni Sokol - 4 Poni Sokol - 4 Foto: DNEVNIK.hr Poni Sokol - 3 Poni Sokol - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Poni Sokol - 2 Galerija 1/6 >>
Kako bi uštedjeli živaca, ali i novac, općina Bale sufinancirala je kupnju nestašnog ponija Sokola.

Sokol je, kažu u Balama, najnestašniji poni u Hrvata. ''Znao je on tuda šetati, tamo dolje čak negdje bi pasao travu'', kazala je Milka te dodala da je bilo veselo s njim. Za ljude nije bio opasan.

Pročitajte i ovo Skupi kvadrati - 4 Nije na obali Visoku cijenu mnogi su spremni platiti: "Od grada u koji nitko nije htio otići, napravili su grad u koji svatko želi" Vatrogasci, Ilustracija U tijeku intervencija Požar u stanu u Zagrebu: Vatrogasci na terenu

Ali, znao je biti opasan za sebe. Blago je to zbog kojega su nedavno bili angažirani vatrogasci, a i bager je čekao spreman, jer Sokol je završio u blatu do grla! Doslovno.

''Kada je izašao van bio je vidno preplašen, izmoren, ali ajmo reći i zahvalan jer se došao i maziti. I ponić je bio sretan što smo ga izvukli van'', prisjetio se Vedran Šetić, predsjednik DVD Bale.

Zbog nemarnog vlasnika ovaj je poni često lutao Balama, gostio se povrćem iz okolnih njiva, presretao automobile na cesti. Rješenje za ovog veseljaka moralo se naći, pa je odlukom načelnika, općina Bale s novim vlasnikom sklopila sporazum o udomljavanju, i jednokratnom pomoći pomogla mu u otkupu Sokola.

''Ma nije bilo skupo, potrošimo puno više novca nekad na neke nepotrebnije stvari, ali bila bi šteta da ovako lijepa životinja završi u nekoj klaonici ili možda pod kotačima nekog automobila'', istaknuo je načelnik Općine Bale Edi Pastrovicchio.

Završio je dvadesetak kilometara od Bala. Ima novo društvo, i kako ga hvali ponosni vlasnik ne bježi i ne upada često u nevolje. ''Smirio se smirio se, i to je jako dobro da se smirio'', zaključio je Dalibor Terlević i kazao da se tu i tamo posvađa s kozama oko hrane.

 

Više informacija pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene