Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VEČERAS U PROVJERENOM

Naočale za vid već od 20-ak kuna: Kakva je njihova kvaliteta?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ponuda naočala za vid je vrlo šarolika, a njihova cijena počinje već od 20-ak kuna. Ekipa Provjerenog istražila je njihovu kvalitetu.

U ljekarnama, popularnoj trgovini, na tržnici i u kineskoj trgovini ekipa Provjerenog kupila je po nekoliko primjeraka naočala za vid u potrazi za odgovorom na pitanje kakva je njihova kvaliteta?

Pročitajte i ovo Visoka cijena kruha - 1 50 posto poskupio u 2 godine Kolika je poštena cijena jedne štruce bijelog kruha - otkriva stručnjak Testiranje - 2 a cjepivo je besplatno Pogledajte koliko će novca trebati za testiranje djelatnika u samo tri ministarstva tijekom mjesec dana

Kako bi to doznali, morali su potražiti potrebnu tehnologiju. Naime, za rezultate takvih istraživanja nisu imali koga pitati jer u Hrvatskoj, kao i u slučaju sunčanih naočala, ne postoji kontrola kvalitete dioptrijskih naočala u trgovinama koje za to nisu specijalizirane.

A u situaciji kada HZZO sudjeluje u troškovima s nešto više od 100 kuna, u najboljem slučaju, možemo samo zamisliti koliko ljudi se odlučuje na kupnju prema vlastitoj procjeni, a ne receptu liječnika.

Kakvi su bili rezultati testiranja? Doznajte večeras u Provjerenom!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene