Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ministarstvo prihvatilo zahtjeve

Uspjeli se dogovoriti bez blokade prometa: Bajkeri nisu uspjeli izboriti manju cestarinu, ali dobit će zaštitnu ogradu

Irvin Filipović (Foto: Dnevnik.hr)
Irvin Filipović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Irvin Filipović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Motoristi ovog vikenda ipak neće blokirati granične prijelaze i prometnice, budući da je Ministarstvo prometa pristalo na njihove zahtjeve.

Ministarstvo im je obećalo postaviti dodatne zaštitne ograde te na cestama primijeniti boje koje su otporne na proklizavanje guma. Manju cestarinu, u vrijeme sezone, motoristi nisu izborili.

Pročitajte i ovo U prometnoj nesreći kod Netretića poginuo motociklist - 7 Kod Netretića Policija objavila detalje tragedije u kojoj je poginuo motociklist: Protiv krivca će biti podnesena kaznena prijava Ilustracija Prometne gužve Kamioni u koloni čekaju pred ulazom u Sloveniju

Kako se turistička sezona bliži kraju, diljem Hrvatske i u subotu ima gužvi. Na graničnom prijelazu Macelj za prelazak se čeka po pola sata, a jutro je obilježilo i nekoliko lakših prometnih nesreća.

Podsjetimo, oko 4000 motociklista trebalo je ovog vikenda blokirati brojne naplatne postaje, granične prijelaze i trajektne luke jer nisu ispunjeni njihovi zahtjevi ministru prometa Olegu Butkoviću o povećanju sigurnosti motociklista, najavila je u utorak udruga Karavana za život - bikeri na cesti.

Bajkeri tvrde kako je ministar Butković izjavio kako su oni "marginalna skupina koja šteti svojoj zemlji", a da je pritom zaboravio kako su upravo bajkeri, kao branitelji, obranili državu i predali je u ruke političara koji je "sustavno uništavaju nebuloznim rješenjima".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene