Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pun hvale za Hrvatsku

Le Monde: Nijedna zemlja nije gore dočekana u EU od Hrvatske!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Le Monde je objavio članak u kojem se žestoko napada EU zbog načina na koji tretiraju Hrvatsku.

Autor je u svome tekstu iznio kritiku i na račun francuskog predsjednika Sarkozyja koji se nije pojavio na potpisivanju Pristupnog ugovora RH i EU te što je pristupanje Hrvatske bačeno u zadnji plan summita koji je bio posvećen krizi.

Pročitajte i ovo Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a Ris na području Parka prirode Učka Lijepo iznenađenje U Parku prirode Učka snimljena je rijetka "velika zvijer": Ova divlja životinja na tom području nije viđena desetljećima

Moram reći da, kada bih u ovome trenutku bio Hrvat, bio bih protiv Europljana i EU, odnosno protiv njihovih čelnika, te bih bio u iskušenju da im nakon toliko neumjesnosti, bezobrazluka i aljkavosti svima kažem da prošetaju. Zapravo, kako smo ih dočekali i kakav im blistavi horizont predlažemo? Možemo se kladiti da nijedna zemlja nije imala općenito lošiji doček u europsku zajednicu od ove premda je udovoljila svim kriterijima i etapama pristupnog procesa koji je bio beskonačan, pretjeran i ponižavajući. Napisao je to François de Bernard, voditelj GERM-a, studijske i istraživačke skupine o mondijalizaciji, za francuski Le Monde.

Autor je u svome tekstu iznio kritiku i na račun francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja koji se nije pojavio na potpisivanju Pristupnog ugovora RH i EU te što je pristupanje Hrvatske bačeno u zadnji plan summita koji je bio posvećen krizi u Uniji.

De Bernard je također napomenuo da je Hrvatska zemlja prepuna talenata te autentično demokratska zemlja koja je dokazala da je sposobna prebroditi vlastitu krizu ne čekajući ostale. Dodao je i da sada europski čelnici moraju dočekati s dostojanstvom, poštovanjem i povjerenjem hrvatske građane koji zaslužuju biti pridruženi europskim poslovima. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene