Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bura reakcija

I bivša predsjednica odgovorila Škori srednjim prstom: ''Prošlo je vrijeme kad je žena sjedila u ćošku i čekala što će 'baja' reći''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odgovorila je Miroslavu Škori na izjavu da bi žene koje su zatrudnjele tijekom seksualnom zlostavljanja trebale s obiteljima dogovoriti što učiniti. Grabar-Kitarović fotografirala se s podignutim srednjim prstom i pokazala što misli o toj izjavi.

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pridružila se zamjenici gradonačelnika Osijeka Žani Gamoš koja je Miroslavu Škori pokazala srednji prst zbog izjave da bi silovane žene, koje su zatrudnjele tijekom zlostavljanja, trebale s obiteljima dogovoriti što  će učiniti. I Grabar-Kitarović fotografirala se s podinutim srednjim prstom.

Pročitajte i ovo U Osijeku održan prvi ovogodišnji Hod za život Ove godine u 15 gradova Održan prvi ovogodišnji Hod za život: "Moj glas za život nerođenog djeteta" Ilustracija IZMJENE ZAKONA U DANSKOJ Podižu ograničenje za pobačaj na četiri i pol mjeseca

''Pridružujem se svim ženama koje ovim 'nepristojnim' činom pokazuju svoj stav i dižu glas protiv onih koji nas pokušavaju vratiti stoljećima unazad. Prošlo je vrijeme kad je žena sjedila u ćošku i čekala što će 'baja' reći.

Uvijek sam bila za život, ali i za život koji ima pravo na izbor. Bez pritiska, bez stigmatizacije i uvjetovanja, posebno u najosjetljivim životnim situacijama poput silovanja.

Stoga i ja u znak potpore dižem srednji prst za nas žene i naša prava, ali i za muškarce koji nas podržavaju'', rekla je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović za Jutarnji list.

 

A nakon istupa, Škoro je poručio kako nije korektno izvrtati njegove izjave i vaditi ih iz konteksta. Kaže da ga svi sada razapinju jer nemaju što prigovoriti njemu ili listi koalicije Domovinskog pokreta.

Nizu kritičara njegove izjave pridružila se i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek koja je izjavila da se o pravu žene na pobačaj treba raspravljati s puno više dostojanstva. "To su pitanja vrlo teška za svaku ženu. Mislim da toj temi treba prilaziti s puno više promišljanja o integritetu i osjećajima žena", odgovorila je Obuljen Koržinek uoči sjednice Vlade.

Stajalište da se silovana žena, ako zatrudni, mora dogovoriti s obitelji što će učiniti, Škoro je iznio tijekom jučerašnjeg sučeljavanja s glavnim tajnikom HDZ-a Gordanom Jandrokovićem, a upitana je li joj sporna ta Škorina izjava, Obuljen Koržinek je rekla kako su joj sporne "mnoge izjave gospodina Škore i ljudi oko njega".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene