Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DONOSI INFORMER

Novinarska ekipa ušla je u atomsko sklonište jedne zgrade na zagrebačkom Jarunu, pogledajte što su pronašli

Aktualno Galerija Informer: Atomsko sklonište - 2 Informer: Atomsko sklonište - 2 Foto: DNEVNIK.hr Informer: Atomsko sklonište - 7 Informer: Atomsko sklonište - 7 Foto: DNEVNIK.hr Informer: Atomsko sklonište - 5 Informer: Atomsko sklonište - 5 Foto: DNEVNIK.hr Informer: Atomsko sklonište - 6 Informer: Atomsko sklonište - 6 Foto: DNEVNIK.hr +2 Informer: Atomsko sklonište - 1 Galerija 1/7 >>
Paniku u jednoj zgradi na zagrebačkom Jarunu nisu stvorili nuklearni napadi već učestali posjeti novinarskih ekipa. "Zar nije dosta, što toliko snimate, imate li dozvolu?", upitala je i nas predstavnica stanara, a mi smo išli po kadrove atomskoga skloništa.

Namjera nam nije strašiti, stvarati osjećaj nesigurnosti, retraumatizirati i unositi nemir. Mi želimo informirati, što je prema definiciji, a i nazivu emisije Informer u kojoj radimo, posao novinara.

Jedni nam je cilj bio prikazati kako izgleda atomsko sklonište.

Pročitajte i ovo Zvjezdana Blažić STRUČNJAKINJA OBJAŠNJAVA Mitovi i zablude o poljoprivredi: "Ona je kao nogomet, svi smatraju da znaju što bi trebalo napraviti" Novac - 3 INFORMER DONOSI Imate li 150.000 kuna na računu? To je prosjek financijskog bogatstva Hrvata, a nije ni pribrojeno - ono najvrjednije

U dvjema prostorijama nalaze se željezni kreveti ispod koji su klupe prekrivene s ukupno šest deka. S obzirom na to da nam nitko nije htio odgovoriti koliko ljudi stane, sami smo snalažljivo izračunali - 24 su klupe na koje stanu po četiri osobe.

Toaleti nisu u sjajnom stanju, a pronašli smo i poruku za koju ne znamo od kada datira.

U Zagrebu je oko tisuću atomskih skloništa, većinom u privatnom, a tek 20 posto u gradskom vlasništvu. S obzirom na to da je ovo sklonište na Jarunu u medijima najčešće prikazivano, možemo pretpostaviti da je u najboljem stanju.

Emisiju 'Informer' pogledajte besplatno na novatv.hr!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene