Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njemački turisti

Incident u poznatom nacionalnom parku: Pijani turist brodicom krenuo zabranjenom rutom pa udario o dno

Nacionalni park Krka
Nacionalni park Krka Foto: Tom Dubravec/Cropix
Njemački turisti isplovili su iz Skradina prema Zadru, ali su skrenuli na plovidbeni put kojim se mogu kretati samo brodovi NP Krka, javnih službi i oni s posebnom dozvolom. Udarili su o dno pa je plovilo djelomično potonulo.

Nema ozlijeđenih nakon incidenta u Nacionalnom parku Krka - kada su njemački turisti udarili o dno plovilom nakon što su skrenuli za plovidbeni put kojim se mogu kretati samo određena vozila. Vozaču je izmjereno 1,4 promila alkohola u krvi.

Djelatnici NP Krka su brzo reagirali i postavili plutajuće brane kako bi se spriječilo eventualno onečišćenje od nafte. Curenja nema, a brodica će u srijedu ujutro biti otegljena iz voda Nacionalnog parka, o trošku osiguranja vlasnika.

Pročitajte i ovo NP Krka - 2 RASTU VODOSTAJI Zbog vodenog kaosa prvi put u povijesti zatvoreni dijelovi nacionalnog parka

"Djelatnici kapetanije odmah su izdali usmeni nalog za hitno uklanjanje i hitno vađenje. Vlasnik je već stupio u kontakt sa svojim osiguranjem. Pratimo događaje, čim bude moguće, brodica će se ukloniti i izvaditi na suho", rekao je Ivan Paušić iz Lučke kapetanije Šibenik za HRT.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene