Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedni slave, drugi rade...

Proveli smo Silvestrovo s dežurnim službama: Dok ste vi slavili, oni su vas čuvali

Napeta novogodišnja noć za dežurne službe (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Napeta novogodišnja noć za dežurne službe (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Napeta novogodišnja noć za dežurne službe (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Napeta novogodišnja noć za dežurne službe (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Napeta novogodišnja noć za dežurne službe (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Napeta novogodišnja noć za dežurne službe (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Napeta novogodišnja noć za dežurne službe (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Napeta novogodišnja noć za dežurne službe (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Napeta novogodišnja noć za dežurne službe (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/4 >>
Cijelu novogodišnju noć službe su imale puno posla. Novogodišnja noć s policijom, vatrogascima i djelatnicima hitne pomoći bila je radna, a s njima je bio i reporter Nove TV Šime Vičević.

Dok jedni slave, drugi rade dobivajući podatke o posljedicama slavlja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Evakuirana crkva Čak 25 osoba završilo u bolnici nakon curenja plina tijekom mise u blizini Torina Kaštel zavijen u crno - 5 U Kaštel-Sućurcu Potresno svjedočanstvo muškarca koji je spasio dječaka iz gorućeg automobila: "Pokušao sam izvući i majku. Uhvatio sam je za ruku..."

''Uzroci su najčešće petarde. Nekako možda pred jutro bude malo više poziva, jer će na ulici biti više ljudi'', rekla je Sandra Relja, voditeljica smjene OKC-a PU zadarske.

Dok se slavlje ne privede kraju, policija pojačano osigurava javne dočeke na trgovima. Istovremeno, na cestama - pojačane ekipe prometne policije.

''Uz alkohol dolazi i brzina i pretjecanje i to su sve oni najteži prekršaji koji mogu u ovakvim situacijama dovesti do težih posljedica'', rekao je Božidar Budiša iz PU zadarske.

Ali neki nikako da nauče rukovati s pirotehnikom u skladu sa zakonom. ''Svake godine imamo po nekoliko izgorenih kontejnera i nije problem kad je samo kontejner. Ali zna biti u blizini vozila ili kuća'', rekao je Željko Šoša, zadarski vatrogasni zapovjednik.

U novogodišnjoj noći rijetki su trenuci odmora i za ekipe hitne pomoći. Najčešći uzroci intervencija - dobro poznati.

''Alkohol. Nekako je podmukao i tih. A opet, možda su najdramatičnije i najružnije neposredne rane od samih eksplozivnih naprava'', rekla je Nataša Mijolović, sa Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije.

Brzina i učinkovitost. Za dežurne službe rad u najnapetijoj noći u godini ima samo jedan cilj - da se svi o kojima se brinu kući vrate živi i zdravi. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene