Obavijesti Video Pretražite Navigacija

ASH: Za ispravljanje nepravdi načinjenih u 17 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici koalicije stranaka - Akcije socijaldemokrata Hrvatske, Hrvatske radničke stranke i Zelene stranke - održali su predizborni skup na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, pozvavši građane da glasuju za njih na predstojećim Parlamentarnim izborima i tako, kako su naglasili, isprave brojne nepravde učinjene u posljednjih 17 godina.

'Glas za nas glas je protiv svih koji su osiromašili Hrvatsku, a takvih je 70 posto', rekao je predsjednik ASH Zlatko Klarić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Podržavam Milanovića kao kandidata za premijera' Slika nije dostupna DIP odbio SDP-ov prigovor na ponavljanje izbora

Okupljenima je poručio da ne glasuju za veliku koaliciju, jer, kazao je Klarić, glasuju li za SDP glasuju za HDZ, a glas HDZ-u je glas SDP-u.

Predsjednik Akcije socijaldemokrata Hrvatske ustvrdio je kako je SDP 'lažna socijaldemokracija' jer je za vrijeme dok je obnašao vlast donio Zakon o radu, po kojem bilo koji radnik može dobiti otkaz bez obrazloženja.

Za sindikalne udruge Klarić je rekao da su 'prodali sebe, ali da nisu smjeli prodati radnička prava'.

'Više se u Hrvatskoj neće događati da se bogatstvo i poduzeća koja su godinama stvarali radnici, rasproda, a bogatstvo iznese izvan domovine', izjavio je predsjednik ASH, dodavši da njegova stranka 'nije sudjelovala u pljački pretvorbe i privatizacije, kao HDZ i SDP, niti je prevarila umirovljenika'.

Klarić tvrdi da je u Hrvatskoj prevareno pola milijuna umirovljenika, od čega ih 350.000 nije dobilo povrat umirovljeničkog duga, 170.000 ih nema pravo nasljedstva mirovine, dok ih 50.000 nema pravo na obiteljske mirovine.

Koalicija stranaka Akcija socijaldemokrata Hrvatske (ASH), Hrvatska radnička stranka i Zelena stranka, koja na izbore izlazi pod sloganom 'Vi ste na potezu - pobijedimo zajedno', protiv je i 'opasnom' kapitalizmu koji radnika stavlja samo u funkciju ostvarivanja profita te je protiv ulaska Hrvaske u EU i NATO na podređeni način.

Također ta se koalicija stranaka zalaže za vraćanje tvornica
radnicima kao malim dioničarima, vraćanje radničkih prava, oduzimanje protuzakonito stečene imovine, osnivanje fonda za zapošljavanje, vraćanje duga umirovljenicima, ukidanje privilegija političarima kao i na pravo na zdravstvenu zaštitu te stan i posao za svakog građanina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene