Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spašeno je pet osoba

Detalji spašavanja posade sa prevrnute jedrilice: ''Sada me hvata panika, ali u tom trenutku razmišljao sam o tome da spasim život''

Pet članova posade spašeno je s prevrnute jedrilice, oko 17 nautičkih milja od Pule u akciji spašavanja u subotu ujutro. Gost Dnevnika Nove TV bio je kapetan jedrilice Boris Radolović.

Pet članova posade spašeno je sa prevrnute jedrilice u akciji spašavanja u blizini Pule. Dojava o prevrnutoj jedrilici "Canarino Furioso" primljena je u 3:28, izvijestili su iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru MRCC Rijeka.

Uz MRCC Rijeka, u koordiniranu akciju spašavanja bili su uključeni i Lučka kapetanija Pula, Obalna straža RH i obližnji brod malteške zastave "Tzarevich".

Reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar izvijestila je kako izvlačenje jedrilice još nije počelo, iako je jedrilice dotegljena u plitku vodu. "Akcija će se nastaviti sutra. Što se točno dogodilo, još uvijek nije poznato", istaknula je Dollar.

Gostujući u Dnevniku Nove TV, kapetan jedrilice Boris Radolović prisjetio se cijele večeri.

"Ne znamo ni mi sami u što smo udarili. Sedam milja išli smo u vjetar i tada smo čuli udarac, nešto nas je usporilo. Nakon minutu-dvije smo se prevrnuli. Kompletan brod se prevrnuo. Nas troje ostalo je na brodu, a dvije cure nisu mogle izaći iz broda jer se brod okrenuo za 180 supnjeva", prisjetio se kapetan jedrilice Boris Radolović.

Branislav Danevski i Boris Radolović Boris Radolović Foto: DNEVNIK.hr

Na pitanje o tome jesu li komunicirali s curama koje nisu mogle izaći, Radolović je istaknuo kako su vikali da izađu vani, ali to nije bilo moguće. "Bio je mrak i bile su uplašene. Izdržale su četiri sata i dobro je da je tako prošlo", rekao je.

Zarobljene cure spasio je ronioc Branislav Danevski koji je za Dnevnik Nove TV opisao kako je izgledalo spašavanje.

"Jedina komunikacija bila je pomoću lampe kojom sam osvjetljavao unutrašnjost kabine. Bio je prisutan paničan strah i, hvala Bogu, želja za životom. Bile su jako pothlađene", opisao je Danevski. 

Branislav Danevski i Boris Radolović Branislav Danevski Foto: DNEVNIK.hr

U desetak sekundi, kaže Danevski, objasnio im je kako da izađu. "Čupao sam kako sam znao i umio kako bi ih izvukao kroz taj mali otvor. Sada me hvata panika, ali u tom trenutku razmišljao sam o tome da spasim nekome život. To je nešto jače. Kad se sve slegne, onda drugi osjećaji kreću", opisao je iskustvo spašavanja ronioc Danevski.

Dodao je kako je sretan što su ljudski životi spašeni. "Mi smo svi sretni, viđat ćemo se ponovno i družiti se opet na našem lijepom moru", zaključio je Danevski. 

Podsjetimo, svih pet osoba je prevezeno u Pulu plovilima pulske Lučke kapetanije i Obalne straže RH. Izvan su životne opasnosti i preuzela ih je služba hitne medicinske pomoći, priopćilo je ranije Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene