Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog 3.000 eura duga iznuđivali 100.000

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija uhvatila je u Ivanić Gradu tri osobe za koje sumnja da su zbog navodnog duga od 3000 eura od svoje žrtve tražile da im isplati 50.000 eura i prepiše vikendicu na Krku, vrijednu najmanje 50.000 eura.

Po računici iznuđivača, navodni dug od 3000 eura povećao se od ožujka prošle godine do svibnja ove godine na čak 47.500 eura, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Pročitajte i ovo Pobuna u Karlovcu - 3 Svaki dan nova pukotina Izbila pobuna, traže hitno zaustavljanje radova: "Ja izađem, ali iznad mene žive ljudi s troje male djece" Ilustracija Provjerite Čeka nas kaos! Zbog ogromnih radova ovog vikenda nema tramvaja u nekim dijelovima grada, ukidaju se četiri tramvajske linije

No, to nije bilo sve jer je osumnjičenima Mladenu K. (39), Josipu P. (35) i Mati B. (27) porastao apetit kad su doznali da njihova žrtva, 44-godišnji Franjo P. ima vikendicu pa su zatražili da im je prepiše u vlasništvo.

Sve je počelo u jesen 2005., kada je oštećeni Franjo P., kao vlasnik vodoinstalaterskog obrta, angažirao prvoosumnjičenoga Mladena K. za podizvođača radova. No, budući da investitor nije bio zadovoljan, oštećenik je pristao na to da mu ne plati izvedene radove.

Pritisci na Franju P., kojem je u međuvremenu propao obrt, počeli su lani u ožujku. Tada mu je suradnik Mladen K. rekao da zna ljude koji će mu posuditi 3000 eura uz kamatu od deset posto.

Oštećenik je na ime glavnice ostalim osumnjičenicima plaćao kamate četiri mjeseca, no odustao je kad je ostao bez novca, nakon čega su mu počeli prijetiti i napadati ga, a dug je nastavio rasti, sve do 47.500 eura.

Novac je oštećenik dugovao trećeosumnjičenome Josipu P., a Mati B. trebao je prepisati vikendicu.

Iznuđivači su uhvaćeni 10. svibnja na području Ivanić Grada, nakon što je oštećenik slučaj prijavio policiji.

Policija ih je uhvatila na mjestu gdje im je žrtva trebala predati
izjavu supruge o odricanju vlasništva nad vikendicom.

Privedeni su na zagrebači Županijski sud zbog sumnje da su počinili kažnjivo djelo iznude i protupravnog oduzimanja slobode.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene