Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvoje ozlijeđenih

Predsjednik uprave karlovačke tvrtke o nesreći u tvornici: "S obzirom da proizvodimo oružje, uvijek se nešto može dogoditi"

Incident u kojem su ozlijeđena dvojica radnika tvornice oružja u Karlovcu dogodio se prilikom testiranja oružja.

Dvije su osobe ozlijeđene pucnjem iz vatrenog oružja u pogonu karlovačkog proizvođača oružja HS Produkt u utorak oko 11:30, priopćila je karlovačka policija.

Na streljani u krugu tvrtke u Karlovcu prilikom prezentacije oružja došlo je do samoranjavanja 76-godišnjaka, a pritom i propucavanja dlana 57-godišnjeg državljanina SAD-a. Dvojica ozlijeđenih muškaraca nisu životno ozlijeđeni.

"Ono što je nama bitno je da nema ni teže ozlijeđenih, da nema nikakvih kroničnih posljedica. Tako da, s obzirom da ipak radimo oružje, nesretni slučajevi se ipak događaju. Nakon toliko milijuna i milijuna metaka, uvijek se nešto može dogoditi", reporterki Dnevnika Nove TV Barbari Štrbac rekao je Željko Pavlin, predsjednik uprave HS Produkta.

"Ovo je prvi puta otkad mi radimo da se netko ozlijedio prilikom ispitivanja oružja", dodao je.

Pročitajte i ovo Policija, ubojstvo kod bolnice - 5 tijelo je bilo uz Savu Detalji strašnog ubojstva na savskom nasipu: Ubojica i žrtva bili su u vezi

Nesreća se dogodila prilikom rukovanja prototipa.

"To je daleko od gotovog proizvoda. Tu još slijedi značajan razvoj, ispitivanje. U konačnici, ispitivanje se radi da se utvrdi sigurnost rukovanja", pojasnio je Pavlin.

Pročitajte i ovo Vladimir Bilek - 2 Sastanak s premijerom Manjinci: "Više od jednog zastupnika će dati Plenkoviću glas za mandatara, ali ne i SDSS"

U pogonu tvornice intervenirala je Hitna pomoć, a dvojica radnika prevezena su u Opću bolnicu Karlovac.

"Zaprimili smo dvije ozlijeđene osobe koje su obrađene u našem Objedinjenom hitnom prijamu, jedna je nakon previjanja puštena na kućnu njegu, a druga ima ozljede šake te je još u obradi. Vjerojatno će se i u drugom slučaju raditi o lakšim ozljedama, no vidjet ćemo nakon obrade", rekla je za Jutarnji dr. Ivana Kovačić, ravnateljica OB-a Karlovac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene