Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Određen istražni zatvor

Nakon Ultre: Troje dilera iz Italije i Francuz uhvaćen s jointom ostaju iza rešetaka, dijelu uhićenih određene jamčevine

Ilustracija
Ilustracija Foto: PU splitsko-dalmatinska
Određen je istražni zatvor za troje dilera iz Italije i Francuza koji je uhvaćen s jointom pa napao policajca. Za dvoje dilera određena je visoka jamčevina kako bi izašli na slobodu.

Dvojica Talijana u dobi od 32 i 24 godine i 23-godišnja Talijanka okrivljeni su za dilanje droge na ovogodišnjoj Ultri. Policija je kod njih pronašla veću količinu droge, a krim istraga je provedena.

Pročitajte i ovo Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja Bojan Ivošević "netočne informacije" Splitska policija odgovorila na optužbe o policajcu u sačekuši: "Pokušao je smiriti sukob..."

Oni su, navodi Općinsko državno odvjetništvo u Splitu, u 1 sat u noći na nedjelju u Splitu imali kod sebe drogu koju su preprodavali. Droga je pronađena i u unajmljenom stanu i osobnom vozilu, navode u državnom odvjetništvu.

Pronađena je 151 tableta droge ecstasy (ukupna masa 81,3 grama), 58,6 grama kokaina, 153,1 gram hašiša, 5,8 grama MDMA, 14,1 gram ketamina, 15 grama 2C-B-a i još jedna PVC vrećica s 0,8 grama ketamina, jednu s 0,8 grama MDMA, papirnati smotuljak s hašišem ukupne mase 9,6 grama, 20 vrećica s hašišem težine 143,5 grama, vrećica s ketaminom mase 13,3 grama, četiri vrećice s 2,4 grama MDMA, dvije s drogom 2C-B mase 15,00 grama, tri vrećice s 56,4 grama kokaina, jedna digitalna vaga za precizno mjerenje s tragovima kokaina te 31.270 kuna i 1210 eura.

Protiv svo troje predložen je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i ponavljanja djela. Sudac istrage prihvatio je prijedlog za 32-godišnjaka i odredio istražni zatvor.

Za 24-godišnjaka i 23-godišnjakinju je određen istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, no uz jamčevinu koja za 24-godišnjaka iznosi 250.000 kuna, a za 23-godišnjakinju 180.000.

Sudac istrage nije prihvatio prijedlog određivanja istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela za njih dvoje, na što će državno odvjetništvo podnijeti žalbu.

Francuz uhvaćen s jointom

Određen je zatvor i za 25-godišnjeg Francuza koji je uhvaćen u blizini stadiona s jointom, a nakon što je uhvaćen - napao je policajca.

Policajac je u subotu oko 22:45 u Splitu zatekao 25-godišnjaka s marihuanom. Zatražio je od njega osobne podatke, no Francuz ga je odgurnuo rukama u prsa i srušio na tlo.

Zatim ga je počeo udarati i odgurivati te ga je obuhvatio nogama oko tijela, navodi Općinsko državno odvjetništvo u Splitu. policajac je zadobio lakše tjelesne ozljede.

Protiv njega zatražen je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i ponavljanja djela. Sudac istrage prihvatio je prijedlog i odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, a odbacio prijedlog za određivanje zatvora zbog ponavljanja djela. Državno odvjetništvo će uložiti žalbu na takvo rješenje suca istrage.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene