Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Supruga osumnjičenog u 'aferi lopoč' uhićena zbog pritiska na svjedoke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Supruga drugoosumnjičenog u "aferi lopoč" Bojana Ilića uhićena je zbog pokušaja utjecanja na svjedoka kojega je zvala na mobitel i slala mu SMS poruke, nagovarajući ga da ne svjedoči protiv njenog supruga, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

Policija je 44-godišnju Vlastu Ilić privela u Istražni centar
zagrebačkog Županijskog suda, gdje je zadržana u 48-satnom pritvoru.

Pročitajte i ovo Roditelji Madeleine McCann ključni svjedok Novi pomak u slučaju Maddie McCann: Bivši prijatelj osumnjičenog svjedočit će protiv njega Recep Tayyip Erdoğan Poručio iz zrakoplova Erdogan pozvao da se izvrši pritisak na SAD: "Ne možemo se složiti s Bidenom kad Gazu ne smatra zemljom Palestinaca"

Sumnjiči ju se za pokušaj sprječavanja dokazivanja, odnosno da je od 21. travnja, nakon što su njezin suprug i još trojica osumnjičenika uhićena i pritvorena, do 15. svibnja namjeravala spriječiti, odnosno nagovoriti 44-godišnjeg svjedoka da prešuti činjenice koje bi mogle teretiti njenog supruga.

U policiji kažu da je bila svjesna da svjedok ima relevantna saznanja o događaju zbog kojega se vodi istraga te da ga je stalno nazivala na mobitel i slala mu SMS poruke i na taj način na njega "vršila psihički pritisak".

Od glasnogovornika zagrebačkog Županijskog suda Krešimira Devčića doznaje se da je pred istražnim sucem iznijela obranu u kojoj je odbacila optužbu.

Za kazneno djelo sprječavanja dokazivanja moguća je kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Uz Bojana Ilića, u "aferi lopoč" za zlouporabu položaja i ovlasti
osumnjičen je bivši direktor gradske tvrtke SRC Jarun Aleksa Kocijan i još dvojica.

Tužiteljstvo vjeruje da je Kocijan za čišćenja jarunskog jezera od
lopoča 2004. platio više od šest milijuna kuna, od kojih je čak 4,88 milijuna završilo na privatnim računima četvrtoosumnjičenog Marijana Čuića. Čišćenje je navodno plaćeno tvrtki Bojanu Iliću koji je Kocijanu ispostavio lažne račune i krivotvorene "građevinske dnevnike". 

Temeljem fiktivnih faktura Ilić je, tvrdi tužiteljstvo, novac prebacio na tvrtku trećeosumnjičenog Željka Vulića, a on istog dana na račune Čuića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene