Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kćer se probudila iz kome

Romska obitelj saslušana zbog ubojstva Mate Velića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U karlovačkome istražnom centru održano je istražno ročište za kazneno djelo teškog ubojstva Mate Velića 25. listopada ove godine u Karlovcu te za istodobni pokušaj ubojstva njegove žene i kćeri, koje su ranjene opasno za život, potvrdila je glasnogovornica suda Alenka Laptalo.

U nazočnosti odvjetnika trojice osumnjičenika i pritvorenih rođaka u dobi od 14, 36 i 42 godine svjedočili su Velićev nećak Frane (25), koji je za tragičnoga oružanog napada, kako je rekla odvjetnica oštećenika Đurđa Lipoščak, vozio kamion i ostao neozlijeđen, te ranjena Velićeva žena Draga Jurković, kojoj je život tada bio u opasnosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija masovna pucnjava u Iranu Muškarac kalašnjikovim ubio 12 članova obitelji, uključujući oca i brata Pucnjava u Bijeljini Nema informacija o ozlijeđenima VIDEO Pucnjava u susjedstvu: U dvorište političara bačena eksplozivna naprava

Odvjetnica oštećenih Đurđa Lipoščak, budući da pojedinosti njihova svjedočenja s istražnog ročišta ne može iznositi u javnost, rekla samo da je o oružanom napadu na kamion s petero ljudi u dobi od tri do 53 godine svjedočilo dvoje očevidaca.

Težak oporavak petnaestogodišnjakinje

Mateja, petnaestogodišnja kći Mate Velića i Drage Jurković, koja je u pucnjavi teško ranjena u glavu, probudila se iz kome, doznaje se od njezine majke i odvjetnice Lipoščak. Kako su rekle, ona govori, ali ne vidi, te joj je oduzeta desna strana tijela i čeka je dugotrajan oporavak.

Nakon njih, u pratnji policije na istražno su ročište došla još četvorica muškaraca iz druge od dviju sukobljenih romskih obitelji.

>> Karlovac: Majka izvan životne opasnosti, kćer još kritično

Ubojstvo Mate Velića okvalificirano je kao 'teško ubojstvo' jer je počinjeno zbog osvete i mržnje. U istražnom zahtjevu za pokretanje istrage karlovačkoga Županijskog državnog odvjetništva navodi se kako se osnovano sumnja da su osumnjičenici oko 15,15 sati 25. listopada 2010. u Karlovcu, na staroj karlovačkoj cesti između Luga Draganičkog i Ilovca, zajedno i po dogovoru, pucali na kamion s pet osoba 's ciljem da liše života članove jedne obitelji' zato što je rođak te obitelji 23. listopada 2010. u Otoku Oštarijskome kod Ogulina pucao u njihove rođake. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene