Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UBOJICA I DALJE NA PROMATRANJU

Ravnatelj policije: Pokušavamo rasvijetliti sve okolnosti jednog od najstrašnijih zločina u RH

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina kazao je u ponedjeljak da će austrijski državljanin osumnjičen za ubojstvo svoje troje djece, nakon otpuštanja iz bolnice imati status osumnjičenika. U KBC-u Sestre milosrdnice potvrđeno je da se njegovo otpuštanje očekuje u iduća dva dana.

''Policija je stalno prisutna u bolnici i nastavit će kriminalističko istraživanje nakon što osumnjičenik bude otpušten iz bolnice. Policija u međuvremenu prikuplja obavijesti, provodi potrebne dokazne radnje i vještačenja kako bi se do kraja rasvjetlile sve okolnosti jednog od najstrašnijih zločina u RH'', kazao je u ponedjeljak glavni ravnatelj policije, Nikola Milina.

On je potvrdio da će austrijski državljanin nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku, a kazao je i kako policija dosad nije postupala prema osumnjičenom počinitelju zbog obiteljskog nasilja ili drugih kaznenih djela.

Na pitanje hoće li osumnjičeni biti smješten u psihijatrijsku bolnicu, Milina je odgovorio da to ne ovisi o policiji već o procjeni nadležne zdravstvene ustanove.

Austrijski državljanin Harald Kopitz, osumnjičen za monstruozno ubojstvo svoje troje djece u zagrebačkim Mlinovima, pri svijesti je i liječnici će danas obaviti dodatne pretrage, potvrdio je u ponedjeljak ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice, Davor Vagić

''Pacijent je i dalje smješten u Jedinici intenzivne skrbi Klinike za unutarnje bolesti i pod konstantnim je nadzorom policije. Nije životno ugrožen, sve životne funkcije pacijenta su stabilne. Prije otpuštanja pacijenta iz bolnice i preuzimanja u daljnje postupanje policije, danas će se obaviti dodatne pretrage zdravstvenog stanja pacijenta'', pojasnio je ravnatelj KBC-a Vagić te dodao da se njegovo otpuštanje očekuje u sljedeća dva dana.

Nakon otpuštanja iz bolnice, osumnjičeni će biti prepraćen u policiju na kriminalističko istraživanje. Slijedi zatim uobičajena procedura - uzimanje iskaza u Županijskom državnom odvjetništvu, a nakon toga i  iskaz pred istražnim sucem.

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila Strava na Mlinovima Smrt troje djece: Osumnjičeni otac već danas bi mogao iz bolnice. Doznajemo koja ga procedura dalje čeka

Nadležno tužiteljstvo zatražit će pritvaranje osumnjičenog.

Utvrdi li se pak da je privremeno neubrojiv, postoji i mogućnost i da ga se smjesti u psihijatrijsku ustanovu, no o tome se u ovom trenutku može samo nagađati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STRAVA U ZAGREBU Prizor koji slama srce ispred zgrade u kojoj je ubijeno troje djece: Netko je ostavio igračku i svijeće

U bolnici je i policija izdvajala nalaze krvi za daljnji postupak kada se bude utvrđivalo je li bio pod utjecajem opijata. 

Obdukcija djece je gotova, ali rade se dodatni toksikološki nalazi kako bi se utvrdilo na koji način su djeca umrla, od trovanja tabletama ili gušenja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene