Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Korade nije imao pomagače, ubio je trijezan!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obdukcijom je utvrđeno da se peterostruki ubojica Ivan Korade ubio trijezan, a istraga je pokazala da u bijegu pred policijom nije imao pomagače, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu i u tužiteljstvu.

Nagađanja medija da je Korade tijekom osmodnevnog bijega pred policijom malo jeo i uglavnom konzumirao alkohol te da si je pod utjecajem alkohola i oduzeo život pokazala su se netočnim jer je konačni nalaz obdukcije pokazao da je odbjegli generala bio trijezan kada je sebi pucao u desnu sljepoočnicu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sa desetak hitaca Ubijeni srpski kriminalac i njegova supruga: Na ulici izrešetani sa desetak hitaca Slika nije dostupna Izvijestila policija Dvije osobe optužene za pomaganje napadaču iz Kopenhagena

O pojedinostima obdukcijskog nalaza glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić nije želio govoriti, rekavši kako je za sud "slučaj Korade" zaključen jer se u tom predmetu više ne vodi nikakav kazneni postupak.

Od županijskog državnog odvjetnika u Zlataru Vladimira Terešaka doznaje se, pak, kako nije utvrđeno da je Korade, bježeći od jedne od najvećih potraga u povijesti Hrvatske u kojoj je na terenu sudjelovalo oko 500 policajaca, imao pomagače, odnosno jatake.

Istražitelji su utvrdili da su neke osobe bjeguncu dale hranu i piće, ali to nisu učinile svojevoljno s namjerom da mu pomognu, nego iz straha pod prijetnjom oružjem.

Mediji su tijekom potrage za umirovljenim generalom nagađali da Korade ima pomagače među bivšim suborcima.

Potraga za Koradeom počela je krajem ožujka, nakon jednog od najtežih poratnih masakara u Hrvatskoj, kada je umirovljeni general u vikendici pokraj Ivanca ubio prijatelja Davora Petriša, a dan poslije u Velikoj Veterničkoj Franju Kosa te Ceciliju Hudić i njenog 15-godišnjeg unuka, dok je Vladu Knoka ranio u nogu.

Policija i tužiteljstvo utvrdili su da je ta ubojstva počinio iz osvete ili zbog prikrivanja zločina.

Neposredno prije samoubojstva u vikendici kod Velike Veterničke Korade je ubio i policajca Marija Kusanića (32).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene