Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Političari i odgovornost

Prometne nesreće dužnosnika nisu rijetkost, neki su napuhali i dosta promila: "Gledajte, nije to baš lijepo, ali i ja sam samo čovjek"

Aktualno Galerija Prometne nesreće političara - 1 Prometne nesreće političara - 1 Foto: DNEVNIK.hr Prometne nesreće političara - 2 Prometne nesreće političara - 2 Foto: DNEVNIK.hr Prometne nesreće političara - 4 Prometne nesreće političara - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Prometne nesreće političara - 3 Galerija 1/4 >>
Bivši predsjednik Republike Ivo Josipović nije prilagodio brzinu uvjetima na cesti. Pa se, javlja reporterka Dnevnika Nove TV Srna Bijuk, u nedjelju oko 22 sata vozilom zaletio u ogradu jednog kafića u središtu Zagreba. Srećom, nitko nije ozlijeđen. Nije mu ovo prva prometna nesreća.

Bivši predsjednik Ivo Josipović skrivio je prometnu nesreću u središtu Zagreba. Automobilom se zaletio u ogradu na terasi kafića.

U ponedjeljak pred kamere nije htio, ali za Dnevnik Nove TV kaže kako je bilo mračno i ogradu nije vidio.

Pročitajte i ovo Biste na Pantovčaku - 4 Pozvao ga u koruptivnu koaliciju Juričan pisao Bernardiću: ''Jazavče, preuzmi bistu svoje muze i mentora i odnesi ju na Pantovčak'' Nataša Novaković iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa (Foto: Dnevnik.hr) Postupak i protiv Lucića Povjerenstvo predložilo pokretanje postupka protiv Lovre Kuščevića, naveli tri glavna razloga

Vlasnik kafića kaže da je sreća što nitko nije stradao jer su na terasi sjedile dvije djevojke.

"Bile su dvije djevojke koje danas idu na prijemni ispit na neki fakultet. I čuo sam silinu udarca i savijanje željeza i sve, istrčao sam van i vidio da se Ivo Josipović popeo na terasu. Prišao sam tim djevojkama koje su pale na pod, pitao treba li zvati hitnu. Rekle su da - ne", kazao je vlavnik kafića Željko Drmić.

"Rekao da će nadoknaditi štetu"

S Josipovićem je razmijenio podatke i čeka procjenu štete. On bi rekao - oko 4000 eura.

"Bio je izrazito susretljiv, rekao da će nadoknadit štetu, razmijenili smo brojeve, mail i čekam odvjetnika da vidim što i kako dalje postupati", dodao je.

Na mjesto događaja stigla je i policija. Kažu kako Josipović nije bio pod utjecajem alkohola niti se koristio mobitelom. Platio je kaznu od 750 kuna na licu mjesta.

Nije mu ovo prva nesreća. U susjednoj ulici, prije pet godina zaletio se u parkirani terenac. Ni tada nitko nije bio ozlijeđen.

Prometne nesreće javnih osoba

"Krenula sam u trgovinu i izletila mi je pred auto djevojčica...",  rekla je bivša ministrica Gabrijela Žalac u Vladi Andreja Plenkovića nakon prometne nezgode shvatila je da - nema važeću vozačku dozvolu.

"Nisam ni znala da je istekla, to me uopće ne opravdava", dodala je.

Tada šef oporbe bio je jako kritičan.

"Ostavka bi svakako bila moralni čin", rekao je Davor Bernardić, bivši predsjednik SDP-a.

Iako je koju godinu ranije u prometu napuhao gotovo 1 promil pa se javno ispričavao.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola, Milan Bandić izazvao je prometnu nesreću i pokušao podmititi policajca koji ga je prijavio.

A aktualni dubrovački gradonačelnik početkom godine ostao je bez vozačke dozvole na mjesec dana zbog prevelike brzine.

Napuhao 1,44 promila

Veliku buru ove godine izazvao je i vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić. S 1,44 promila u krvi u nesreći je, tvrdi, sudjelovao kao suvozač.

"Gledajte nije to baš lijepo, ali i ja sam samo čovjek", odgovorio je na pitanje novinara o tome je li uzor građanima.

Visoke funkcije u politici ne nose nužno i visoku razinu odgovornosti, barem kada je promet u pitanju.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene