Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen u studenom prošle godine

Indija izručuje Kovačevića zbog heroina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud u New Delhiu naredio je izručenje Hrvatskoj Dušana Kovačevića koji je prije više od šest godina u Rijeci osuđen zbog krijumčarenja droge.

Kovačević, za kojim je hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo tjeralicu u prosincu 2008., uhićen je u studenom prošle godine. Sud u Rijeci osudio ga je u siječnju 2005. na dvije godine zatvora zbog krijumčarenja heroina, a Vrhovni sud je u srpnju 2006. povećao kaznu na tri godine i dva mjeseca.

Kako prenosi indijski tisak, u vrijeme kada mu je Vrhovni sud povećao kaznu Kovačević je bio na slobodi uz jamčevinu te je pobjegao iz zemlje.

'Propisana procedura pokrenuta je kada je zahtjev za izručenjem dostavljen diplomatskim putem, zajedno s dokumentima i informacijama, u skladu s UN-ovom konvencijom o zabrani krijumčarenja droge iz 1998. koju su potpisale i Indija i Hrvatska', rekao je Amit Bansal iz tužiteljstva New Delhia. Prema pisanju indijskog tiska, Kovačević je sudu rekao da se ne protivi izručenju Hrvatskoj. (HIna)

Pročitajte i ovo Ilustracija Rutinska kontrola Zaustavila ga policija, a nakon provjere oduzeli mu auto i ispisali ogromnu kaznu Zaplijena marihuane u Kaštelima Zaplijena u Kaštelima Spazio policiju pa krenuo bježati: Nije stigao daleko, a kod sebe je imao veću količinu droge

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene