SF akcija

Dvojica repera odbila su ulogu za koju je poznati glumac morao svakodnevno biti po četiri sata u teretani

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Američki SF film "Elysium" s Mattom Damonom i Jodie Foster u glavnim ulogama možete pogledati večeras od 22:30 sati u programu Nove TV.

Američki SF film "Elysium" redatelja i scenarista Neilla Blomkampa iz 2013. godine s Mattom Damonom i Jodie Foster u glavnim ulogama možete pogledati večeras od 22:30 sati u programu Nove TV, a mi vam donosimo zanimljivosti koje možda niste znali.

Pogledaj i ovo showbuzz Elysium Evo kako bi mogao izgledati život 2154. godine!

Radnja filma je smještena u 2159. godinu, a Zemlja je uništena zbog prenapučenosti, zagađenja i ratova. Bogati su napustili planet i žive u svemirskoj postaji Elysium gdje uživaju sav luksuz koji si mogu priuštiti. Max je također zapeo na Zemlji, a sve se dodatno zakomplicira kada bude izložen smrtonosnoj radijaciji. Ostalo mu je još samo pet dana života, a on se trudi pronaći način da ode na Elysium kako bi se izliječio. Sad se Max mora vratiti kriminalnoj prošlosti, a istovremeno će ga tajnica Delacourt pokušati spriječiti u naumu jer je jedna od zaduženih za to da ljudi sa Zemlje ne unište savršeni svijet Elysium.

Izlazak filma nekoliko je puta odgođen jer redatelj nije bio zadovoljan finalnom verzijom, a kasnije je u intervjuima jasno govorio o tome da je htio drugačije završiti radnju, no nije imao previše vremena.

Glumca za glavnu ulogu dugo su tražili, a prva ideja je bio Ninja, južnoafrički reper koji je veliki fan filmova redatelja Blomkampa, no odmah je odbio ulogu. Uloga je ponuđena i Eminemu, no odluka je na kraju pala na Matta Damona koji je posao i prihvatio.

Kako bi se pripremio za ulogu, Damon je svakodnevno četiri sata provodio u teretani. Redatelj je bio detaljan u vezi izgleda glavnoga glumca, a Damon se morao nabildati kako bi se u sve uklopio. Scenarij je također promijenjen nekoliko puta, a za neke muške uloge ipak su se odlučili da će ih dati ženama.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene