Isplivali detalji

Ekipa filma Rust radila je pod velikim pritiskom: Nije se pridržavalo sigurnosti, a ovo nije bio jedini incident s pištoljem

Alec Baldwin (Foto: Profimedia) Alec Baldwin (Foto: Profimedia) Profimedia 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Alec Baldwin (Foto: Profimedia) Alec Baldwin (Foto: Profimedia) Alec Baldwin (Foto: Profimedia) Alec Baldwin (Foto: Getty Images) Alec Baldwin (Foto: Getty Images) +0 Alec Baldwin (Foto: Getty Images) Galerija

Na setu filma Rust u blizini Santa Fea nije se strogo pridržavalo standardnih sigurnosnih protokola, uključujući one o postupanju s oružjem, potvrdili su neslužbeni izvori za Los Angeles Times te dodali kako se prošli vikend najmanje jedan snimatelj žalio voditelju produkcije na sigurnost oružja na setu.

Nekoliko sati prije nesreće na filmskom setu kada je glumac Alec Baldwin pištoljem ustrijelio snimateljicu Halynu Hutchins i ozlijedio redatelja Joela Souzu, više snimateljskih ekipa napustilo je set u znak protesta zbog radnih uvjeta.

Snimatelji i njihovi pomoćnici bili su ogorčeni uvjetima rada na niskobudžetnom filmu: žalili su se na preduge sate koje su provodili na snimanju, preduga putovanja do seta, kao i plaće.

Pogledaji ovo Alec Baldwin (Foto: Profimedia) Celebrity Alec Baldwin oglasio se prvi put nakon stravične tragedije: "Nema riječi kojima bih mogao izraziti šok i tugu"

"Na setu filma Rust u blizini Santa Fea nije se strogo pridržavalo standardnih sigurnosnih protokola, uključujući one o postupanju s oružjem“, potvrdili su neslužbeni izvori za Los Angeles Times te dodali kako se prošli vikend najmanje jedan snimatelj žalio voditelju produkcije na sigurnost oružja na setu. Također, troje članova ekipe koji su u subotu bili na Ranču Bonanza Creek izrazilo je zabrinutost zbog dva slučajna incidenta s oružjem. Naime, Baldwinov kaskader u subotu je ispalio dva hica, nakon što mu je rečeno da je pištolj hladan, što je izraz koji se koristi za oružje koje nije napunjeno, pa čak i bez lažnih metaka, posvjedočila su dva člana filmske ekipe za Los Angeles Times.

Pogledaji ovo Alec Baldwin (Foto: Getty Images) Celebrity Ireland Baldwin uputila bijesnu poruku nakon tragične pucnjave na setu filma, a evo i što je poručila svom ocu

Jedan od članova ekipe sa seta, koji je zbog svega bio vrlo uznemiren, naglasio je kako je zbog svega trebala biti provedena istraga o sigurnosti, no to nije učinjeno. Istaknuo je i kako nije bilo garancije da se nezgoda s oružjem neće ponoviti te dodao da su na setu radili pod pritiskom i da su ih stalno požurivali. Neimenovani izvor kazao je LA Timesu i kako je poslao poruku voditelju produkcije u kojoj izražava zabrinutost zbog slučajnih ispaljenja.

Iz produkcije su pak odgovorili kako im je sigurnost ekipe glavni prioritet te najavili internu istragu. Opovrgnuli su da su zaprimili službene pritužbe na sigurnost filmske ekipe na setu.

U petak navečer objavljeno je i da je Alecu Baldwinu uoči strašnog događaja uručen pištolj za koji je dobio informaciju da udovoljava sigurnosnim standardima. Prema navodima sudskog spisa, pomoćnik redatelja nije znao da je pištolj bio napunjen pravim mecima.

U četvrtak je došlo do kobne nesreće kada je Baldwin slučajno ustrijelio Halynu Hutchins te ozlijedio Joela Souzu. Glumac je shrvan zbog tragedije.

Istraga je u tijeku i čeka se odluka o optužnici.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene