Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mrgudni spavač

Punih 25 godina nisu znali tko je: Serijskog ubojicu osudili na smrtnu kaznu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Manijak je pomno birao žrtve. Najmlađa je imala samo 15, a najstarija 36 godina.

Lonnie David Franklin (63), serijski ubojica iz Los Angelesa poznat i pod nadimkom Mrgudni spavač, osuđen je u srijedu na smrtnu kaznu.

Pročitajte i ovo Sanja Sarnavka, osnivačica Zaklade Solidarna Za Dnevnik Nove TV Sanja Sarnavka: "Hrvatska je treća zemlja u Europi po broju femicida, a patrijarhat se vraća na velika vrata" Očevid u Zagrebu gdje je sin ubio majku Užas u Zagrebu FOTO Ovo je kuća u kojoj je ubijena žena: Uhićen njezin sin

Franklin je između 1985. i 2007. godine dokazano ubio desetoro djevojaka, a policija vjeruje da ih je usmrtio najmanje dvostruko više.

Manijak je žrtve birao uglavnom među ovisnicama i prostitukama, najmlađa njegova žrtva je imala samo 15 godina, dok je najstarija imala 36.

Franklin je s ubojstvima započeo tijekom osamdesetih godina, u vrijeme kada je u američkim gradovima, pa tako naravno i u Los Angelesu, došlo do prave epidemije u korištenju cracka.

U to doba ga policija nije uspjela povezati sa zločinima, djelomice i zato što su najmanje još trojica serijskih ubojica bili aktivni u južnim dijelovima Los Angelesa. 

Ipak, kada je njegov sin Christopher prije nekoliko godina 'pao' zbog posjedovanja oružja i droge, policija je uvidjela sličnost između njegovog DNA i onoga pronađenim na nekoliko žrtava, te je naposljetku ipak došla do krivca.

Franklin je uhićen 2010. godine, no na početak suđenja se čekalo sve do veljače ove godine. Izjasnio se nedužnim po svim točkama optužnice, iako je u sudnici sjedila Enietra Washington, jedina koja je preživjela njegov napad.

Mrgudni je spavač pokušao i nju ubiti 1988. godine, međutim bacio ju je iz automobila pogrešno vjerujući da je već mrtva. Detektivi su njezinu fotografiju pronašli skrivenu iza zida u Franklinovoj garaži.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene