Veliki Stephen Hawking traži pomoćnika

Slika nije dostupna
Traži se oštroumni diplomac za radno mjesto asistenta najvećeg astrofizičara današnjice, sposoban podnijeti iscrpljujuća putovanja, odnose s medijima te održavati računalne sisteme.

Renomirani astrofizičar, nasljednik matematičke katedre Isaaca Newtona na Sveučilištu u Cambridgeu te autor najbolje prodavanih popularnoznanstvenih knjiga sa svemirskom tematikom objavio je da traži asistenta na godinu-dvije.

Veliki znanstvenik proslavio se svojim radom na teorijskom proučavanju "crnih rupa" i načina nastanka svemira, što ga je učinilo najpoznatijim teorijskim fizičarom svoje generacije.

Sretnog dobitnika dopast će plaća od 23 i pol tisuća funti godišnje, a imat će i privilegiju putovati s Hawkingom diljem svijeta, pomažući mu u planiranju predavanja, održavanju i stvaranju kompjutorskih programa i simulacija, odnosima s javnošću, znanstvenim radovima i tome slično.

Uloga asistenta zapravo je pomoći znanstveniku u svim onim poslovima koji su za gotovo posve nepokretnog Hawkinga preteška zadaća.

64-godišnji Hawking osuđen je na život u kolicima kojima upravlja isti kompjutor koji Hawkingu omogućava da komunicira sa okolinom. Hawking je još prije nekoliko desetljeća obolio od amiotrofske lateralne skleroze, teškog neurološkog oboljenja poznatijeg pod nazivom "Lou Gehrigova bolest" (slavni američki igrač bejzbola, koji je podlegao istoj bolesti, op. a.), zbog kojeg su mu liječnici tada davali još svega nekoliko godina života.

Umjesto toga, Hawking je debelo nadmašio njihove prognoze usput zaduživši čovječanstvo nekim od najblistavijih astronomskih otkrića i analiza u područjima poput crnih rupa, postanka, starosti i budućnosti svemira te problema prostor-vremena uopće.

- Fleksibilnost, stabilnost, samouvjerenost, jaka osobnost te važeća vozačka dozvola najbitniji su uvjeti za obavljanje ovog zahtjevnog posla, stoji u oglasu reklamne agencije.