Umjesto otisaka prstiju

Uskoro osobni miris kao način identifikacije?!

Slika nije dostupna
Svaka osoba ima jedinstven miris, istovjetan otisku prstiju ili DNK-a, koji će se moći koristiti u kreiranju baze ljudskih mirisa, tvrde znanstvenici.

Konzumiranje teške hrane s češnjakom ili chilijem mogu  promijeniti naš miris, no ne i u potpunosti zamaskirati našu genetsku aromu, pokazao je test na miševima, piše Telegraph.

MIševe koji su jeli hranu s izrazitim mirisom ipak su, baš po mirisu, prepoznali drugi miševi.

Osobni miris umiješan je i u biranje partnera te obilježavanje teritorija. 

Jae Kwak, vođeći autor studije, kaže kako istraživanje sugerira da će identificiranje osobnim mirisom uskoro imati praktičnu svrhu.

'Nova saznanja govore kako baza mirisa, isto kao i baza otisaka, može biti pouzdan put za identifikaciju', objasnio je Kwak.

Povezane teme