Ljubav traje dvije godine, šest mjeseci i 25 dana

Slika nije dostupna
Ne zamarajte se kriznom sedmom godinom. Nova istraživanja kažu da prosječna zaljubljenost traje dvije godine, šest mjeseci i 25 dana, a nakon toga parovi prelaze u fazu braka.

Iako ljubav nije mrtva, obje strane znatno se manje trude; muževi ne pokušavaju zadržati optimalnu kilažu, a žene se ne trude izgledati ljepše, piše Daily Mail.

U anketi u kojoj je sudjelovalo 5.000 parova koji su u braku deset godina, a  više od polovice kaže da se u tom odnosu osjećaju podcijenjeno.

Sedam od deset muškaraca toliko su opušteni da po cijeloj kući ostavljaju prljave čarape i donje rublje. Njih 79 posto priznalo je kako se više uopće ne trude da spuštaju dasku od wc-a.

Dvije trećine ispitanih žena kažu kako se više ne trude lijepo odijevati i uređivati samo za svoje supruge, dok njih 54 posto više se ne šminka.

Tijekom prvih mjeseci braka 83 posto parova drži se za ruke, a deset godina kasnije to radi samo njih 38 posto.

Partneri se prije prve godišnjice braka u danu zagrle više od osam puta, a nakon deset godina to učine manje od pet puta na dan. Čak 60 posto parova kaže kako ih partner nije iznenadio romantičnom noći od je njihova veza postala ozbiljna.