Revolucionarni izum znači da ljubitelji čokolade mogu uživati u njenom okusu bez da navuku kilograme. Okus čokolade se naime ušmrkava. Spravicu je izumio profesor David Edwards sa Harvard, a dolazi u četiri različita okusa: malina, mentol, mango i čista čokolada.
Kaže kako je bio inspiriran načinom na koji bi se hrana mogla konzumirati u budućnosti. 'Tijekom vremena počeli smo jesti manje i manje količine u kraćim intervalima. Čini se kao da jedenje ima tendenciju ka disanju, stoga smo uz pomoć moderne znanosti razvili konačan ishod ove priče', objašnjava Edwards.
Prah s okusom čokolade smješten je u malom plastičnom cilindru te se ušmrkava. Izumitelji tvrde da su čestice praha prevelike da uđu u pluća i uzrokuju eventualna oštećenja. Smatraju kako je inhalator prvi korak u revoluciji gastronomije. 'Na ovaj način ne unosite kalorije stoga se može koristiti i pri mršavljenju. No čokolada je tek početak. Namjeravamo razviti i druge vrste hrane, pa i trodijelni obrok koji bi uključivao juhu, glavno jelo i desert', dodaje Edwards.