Upomoć!

Mobitel vam je pao u vodu? Ne očajavajte - imamo rješenje!

Slika nije dostupna
Mobiteli su postali sastavni dio svakodnevice, pa nije neuobičajeno da ga nosimo u WC ili bilo gdje gdje bi mogao upasti u vodu. Ako vam se upravo to dogodilo, pročitajte tekst do kraja.

Korak 1: Ne palite mobitel!

Voda prekida strujne krugove na vašem smartphoneu, pa stoga ga nikako nemojte paliti samo kako bi provjerili je li radi.

Korak 2. Izvadite bateriju i SIM karticu

Dok je god baterija unutra, uređaj se napaja, a to morate spriječiti. Ukoliko ste vlasnik iPhonea, nažalost morat ćete preskočiti ovaj korak i jednostavno se nadati najboljem.

Korak 3. Uronite uređaj u slatku vodu

Ako vam je mobitel upao u slanu vodu, obavezno ga uronite u slatku jer slana voda uzrokuje hrđanje. Obična voda će sprati svu sol s njega.

Korak 4. Sušenje

Ukoliko vaše sušilo za kosu ima opciju hladnog sušenja, osušite vaš uređaj, ali nemojte ni u kom slučaju koristiti vrući zrak. Ako nemate hladno sušenje, pažljivo obrišite mobitel papirnatom maramicom ili pak upalite usisivač i lagano posisajte kapljice vode. Nemojte mobitel stavljati u pećnicu ili u mikrovalnu, čak ni na niske temperature jer će se rastopiti.

Korak 5. Prekrijte mobitel nekuhanom rižom
Posudu ili plastičnu vrećicu napunite rižom i dijelove mobitela stavite u nju. Pričekajte 24 data i riža će pokupiti svu moguću vlagu iz uređaja. Nije bitno je li riža smeđa ili bijela, ipak je riječ o hitnom slučaju.