Rok od tri do četiri sata

Za kratak trenutak uživanja plaćamo cijeli život

Slika nije dostupna
Masnoća koju pojedemo u samo nekoliko sati se "uhvati" za struk i teško se miče.

Dosad su znanstvenici mislili da je za to potrebno mnogo više, ali čini se da se sve dogodi u roku od tri do četiri sata. Ako nakon jednog obroka nastavimo jesti, ta se masnoća samo taloži oko one prve koju smo unijeli u organizam, i zapravo, postajemo sve deblji.

Također, kada jedemo kasno, taj je proces brži i češće se masnoća koju pojedemo za večeru taloži oko struka .Ovo otkriće je zapravo pokazalo kako debljanje nije postupan proces, već gotovo trenutan. Naravno, većina masti koju unesemo u organizam brzo se koristi kako bi nam dala energiju, ali ako pojedemo previše, mišićima ne treba toliko energije pa se višak samo "sprema" i raspoređuje po tijelu. (VLM Agencija)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.