Vladimir Marić, predstojnik Zavoda za biokemijsko inženjerstvo Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu rekao je da je pivo, kako ono s postotkom alkohola, tako i ono bezalkoholno, zdravo za organizam i u biti je hrana te ga kao svaku hranu treba konzumirati umjereno.
Dodao je da je optimalno popiti dnevno 3 do 5 decilitara piva na dan, naročito nakon objeda te da je tamno pivo bogatije korisnim mineralima i sastojcima od onog svijetlog jer ima znatno više antioksidansa od svijetlog.
Napomenuvši da pivo ima sličnu energetsku vrijednost poput mlijeka, rekao je Marić i kazao da se u pivu nalaze i drugi, za zdravlje korisni minerali i molekule.
Darija Vranešić, predsjednica Hrvatskog društva za boljitak prehrane, rekla je da se pivo može, ako se konzumira umjereno uklopiti u zdrave životne navike, kao i svako drugo piće s postotkom alkohola.
Vino, pivo i ostala slična pića mogu ponoći pri prevenciji određenih bolesti, kao i za ukupno dobro stanje organizma, naglasila je Vranešić.
Na predstavljanju brošure koju je izdala HGK govorili su i drugi liječnici, tehnolozi te ostali stručnjaci koji su naglasili pojam "odgovornog" konzumiranja piva kao zdrave namirnice.