Do tih su rezultata došli australski psiholozi, koji su grupi muških i ženskih ispitanika dali limunadu. Nekima su limunadu zasladili šećerom, a drugima su stavili umjetna sladila.
'Ako osoba ide na primjer na neki sastanak, zbog kojeg bi se mogla naći pod velikim stresom, treba samo popiti zaslađeno piće i lakše će se nositi s negativnim impulsima', kažu znanstvenici, koji tvrde kako šećer daje energiju našem mozgu, koji onda lakše kontrolira određene impulse.
Volonteri su bili podvrgnuti nizu stresnih zadataka, kao što je priprema i održavanje govora, nakon čega su im rekli da su bili dosadni i da su razočarali. 'Oni koji su pili limunadu sa šećerom manje su se razbjesnili', piše u magazinu Experimental Social Psychology, u kojem je studija objavljena.
'Unatoč vjerovanju da konzumacija glukoze može dovesti do impulzivnog ponašanja, naši podaci pokazuju da glukoza može povećati kontrolu kada nas netko izaziva', tvrde znanstvenici. No, oni su također došli i do zaključka da su oni volonteri koji nisu bili izazvani, a pili su limunadu sa šećerom, postali agresivniji, piše Daily Mail.