'Jeftinije je na kraju uvijek skuplje'

Slika nije dostupna
Tržište pomagala pri inkontinenciji nudi bezbroj mogućnosti izbora, ali pritom treba biti jako pažljiv jer nisu sva jednake kvalitete. Pravilan izbor pomagala pri inkontinenciji i edukacija stručnih osoba često je od presudne važnosti u kvalitetnom zbrinjavanju inkontinencije.

Poznata je činjenica da su nam proizvodi s povoljnijom cijenom uvijek privlačniji. Koliko puta nam se dogodilo da naknadno, kada taj isti jeftiniji proizvod, u ovom slučaju pelenu, osjetimo na vlastitoj koži, shvatimo istinitost one stare poslovice: „Koliko para, toliko i muzike“. 

Svrha pomagala pri inkontinenciji, bilo da se radi o ulošcima ili pelenama, je da brzo upijaju tekućinu, održavaju kožu suhom, ne šuškaju prilikom kretanja, sprečavaju istjecanje tekućine iz pomagala, neutraliziraju neugodne mirise i da osobama koje pate od inkontinencije pružaju potreban osjećaj udobnosti i sigurnosti. Primjenom pomagala inkontinentne osobe nastavljaju sa svojim uobičajenim svakodnevnim aktivnostima, druže se, izlaze na javna mjesta (kino, kazalište...) i slično. 

Prilikom primjene pomagala moramo obratiti pozornost i na osjetljivost kože, koja je svakodnevno izložena dodiru s pomagalom i ostacima urina ili stolice. Pomagalo lošije kvalitete (zbog sporije brzine upijanja tekućine, premale moći upijanja ili na opip vlažne površine pomagala) može izazvati nadraženost i oštećenje kože, a ponekad i dekubitus. Stoga je važno voditi računa o svakodnevnoj higijeni tijela i upotrebi kvalitetne medicinske kozmetike. 

SimBex-ova pomagala pri inkontinenciji se proizvode u Danskoj. Njihov proces proizvodnje je prilagođen posebnim zahtjevima korisnika i visokim standardima kvalitete. Pomagala se svakodnevno ispituju u laboratorijima i pod stalnim su nadzorom. 

Zahvaljujući tome kupci SimBex-ovih pomagala u Hrvatskoj koriste najkvalitetnija pomagala koja im pružaju potpuni osjećaj sigurnosti i samopouzdanja. SimBex-ova pomagala pri inkontinenciji već su više od 15 godina prisutna na hrvatskom tržištu o čemu svjedoče brojni zadovoljni korisnici.

Povezane teme