Američko kardiološko društvo preporučuje najmanje dvije porcije tune na tjedan za sprječavanje srčanih bolesti, a nutricionisti tvrde da bi ta morska riba mogla postati osnovni dio zdrave prehrane, javlja 24 sata.
Tuna unosi raznolikost u niskokalorične menije s malo masnoća te predstavlja savršen dodatak za zdravu i uravnoteženu prehranu. Osim što je bogata omega-3 masnim kiselinama, proteinima, vitaminima i mineralima, tuna sadrži niske količine zasićenih masti i kolesterola. Upravo se tu krije hranidbena posebnost tune zbog koje ona odavno uživa hvalospjeve fitness trenera i prehrambenih stručnjaka - sadrži obilje proteina, a vrlo malo masti.
Tuna zadovoljava potrebe gotovo svih obroka - predjela, salate i glavna jela mogu se pripremati na bezbroj načina. Ovisno o ukusima ukućana i drugih osoba kojima kuhate, tuna se može vrlo uspješno kombinirati s drugim jelima. Tradicionalno jelo s tunom je složenac, no možete praviti i odreske, namaze, razne salate itd. Kad kupujete tunu, potrudite se da bude što svježija, a u pripremi upotrebljavajte što manje ulja i nemojte je prepeći jer je najbolja kad se posluži srednje pečena.