Marc Guibert, koji je glavni kuhar hotela Lindeth Howe Country House u Windermereu, rekao je za Reuters kako mu je inspiracija za desert bilo jaje Faberge, ili carsko jaje. Desert je napravljen od čokolade vrhunske kvalitete.
'U samom desertu ima mnogo visokokvalitetne čokolade. Sve s različitih kontinenata i sve drugačijeg okusa - tamnogorka čokolada od 70, 65 i 60 posto', pojasnio je Guibert.
Osim čokolade, naravno, neizostavan sastojak je i zlato, kavijar i dvokaratni dijamant. Desert ima i više slojeva od želea od šampanjca i biskvita joconde, a završni dodir je zapravo tamna čokolada i jestivi list od zlata.
Ipak, Guinnessa će morati pričekati, sve dok se ne nađe kupac tog deserta. Do tada, rekord će držati 'Smrznuta Haute čokolada', koja je mješavina 28 vrsta kakaa, od kojih su 14 najskuplje varijante iz cijelog svijeta. Ta slastica drži rekord sa cijenom od 'pišljivih' 25.000 dolara.