Novi kineski izum

Sladoled koji se ne topi?!

Slika nije dostupna
Mnogi su ostali očarani viješću o sladoledu koji se ne topi, no je li to doista tako?

Možda ste i vi čuli priču o fantastičnom novom sladoledu koji se ne topi čak ni nakon što ga satima ostavite na sobnoj temperaturi.

Iako bi mnogi pomislili da ovaj sladoled imena 'Banana' doista i ima okus tog popularnog voća, to nije tako. Naime, sladoled je dobio to ime jer je oko običnog sladoleda od vanilije omotana žuta 'kora' od želatine koju možete oguliti baš kao i bananu.

Jedan je japanski novinar odlučio otputovati u Kinu kako bi se i sam uvjerio da se 'Banana' ne topi. Unatoč vrućini ovaj se novinar uspio oduprijeti iskušenju i napravio mali eksperiment. Sladoled je izvadio iz omota i ostavio ga na vrućem betonu.

>> Koliko biste dali za sladoled od 23-karatnog zlata?

Trideset minuta nakon početka eksperimenta, sladoled nije pokazao nikakve znakove topljenja. Želatinozna kora postala je prozirna, no ništa se nije otopilo. Novinar je odlučio produžiti svoj eksperiment, pa je sladoled sveukupno na vrućem betonu pod suncem stajao puna tri sata. Pogađate? Ni tad se 'Banana' nije otopila.

Stoga je odlučio kušati kakav okus ima sladoled koji se ne topi, pa je ogulio žutu koru, no na njegovo razočaranje, po ruci mu se prelila ljepljiva tekućina s okusom vanilije.

Dakle, 'Banana' se ipak topi, no ono što održava ovaj mit je želatinozna kora koja drži sladoled na okupu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.

 

Povezane teme