Znanstvenica sa Sveučilišta Wisconsin Cecilia Westbrook napravila je dvije sorte vlastito uzgojenog jogurta, nakon što je pročitala kuharicu u kojoj postoje recepti za njegovu izradu od sperme, ali nije bilo recepta za jogurt napravljen s gljivicama iz vagine.
"Na neki način bilo je to tako očito. Kao, naravno da možete napraviti jogurt koristeći vlastitu prirodnu floru, no tko bi se dosjetio to i napraviti?", pojasnila je Westvrook, a prenosi Mirror.
"Naravno, feministica u meni želi reći nešto o tome da postoji ljepota u povezivanju vlastitog tijela s hranom i istraživanja moći koje ima vaša vagina", dodala je.
Jogurt je napravila preko noći, koristeći drvenu žlicu kojom je prikupljala sastojke i fermentirala ih u posudi. Kad se probudila i kušala uzorak s borovnicom, zaključila je da ima okus poput indijskog jogurta.
Ipak, eksperiment poput ovog je opasan, jer u vagini postoji znatno više bakterija od laktovbacila pa se može dobiti pokvareni jogurt, koji bi samo naštetio zdravlju konzumenta. Ukratko, nikako to ne treba izvoditi kod kuće.
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook