Za ovaj recept odlučio sam koristiti klasičan hrvatski brend, sir s otoka Paga MEDITERANO – Paške sirane. U klasičnu recepturu dodana je sjeckana kadulja koja daje proizvodu funky aromu i moderan štih. Inače ja sireve jedem nakon glavnog jela, ali kod nas je tradicija da se jede za predjelo. Vrlo često ćete vidjeti sir uz svježe ili sušeno voće, različite džemove i chutneye ili rašide. Za ovaj recept odlučio sam pratiti aromu sira te uz njega poslužiti jednu aromatiziranu, ali svježu salatu. Za blagdane je lijepo imati jedan tanjur sa sirom.
Sir prerezati te izvući iz njega trokut. Sa trokuta što tanje skinuti kožu te narezati. Sir ne smije biti previše tanak, niti previše debeo.
Za salatu:
1 komorač
2 sušene smokve
1 žličica pinjola
1 žlica meda
Sol
Papar
Maslinovo ulje
Jabučni ocat
U zdjelu staviti tanko sjeckani komorač , sjeckane sušene smokve, žličicu pinjola, žlicu meda, sol, papar, malo octa i maslinovog ulja. Sve zajedno izmiješati i odmah poslužiti.
Za posluživanje:
Rezani sir složiti na tanjur te pored njega staviti pripremljenu salatu. Sve upotpuniti sa nekoliko kapi maslinova ulja.
Dobar tek!
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook