Nastala je u New Yorku u hotelu Waldorf te se kao klasik još poslužuje u restoranima i hotelima diljem svijeta. Sjećam se kada smo je učili u školi te ju posluživali u izdubljenoj jabuci.
Vrlo često radim je kod kuće jer su sastojci za nju jeftini i vrlo brzo je gotova. Ovdje sam odlučio napraviti mali twist na klasični recept te dodati puretinu i filiranu naranču.
Također, uz salatu bi jako dobro išlo i grožđe kojem se može oguliti kožica i izvaditi sjemenke. U blagdanskoj atmosferi odlično bi funkcionirala kao predjelo i uvod u svečani ručak.
Puretina:
100 g purećih prsa tanko rezanih
Maslinovo ulje
Sol
Papar
Pureća prsa posoliti i lagano popapriti te ispeći na maslinovom ulju.
Salata:
100 g korijena celera
100 g granny smith jabuke
Žlica majoneze (koristio sam Zvijezda majonezu)
Sol
Papar
Žlica sjeckanih oraha
Nasjeckati celer i jabuku na julienne (na tanke rezance) i dodati im sjeckane orahe. Sve začiniti i dodati majonezu te dobro izmiješati.
Za posluživanje:
1 filirana naranča
Pečenu puretinu izrezati na krupnije rezance te složiti na tanjur, na nju položiti salatu i filiranu naranču.
Dobar tek!
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook