Ekskluzivno

Mate Janković otkriva recept za Waldorf salatu!

Waldorf salata je klasično jelo iz kuharskih školskih udžbenika.

Nastala je u New Yorku u hotelu Waldorf te se kao klasik još poslužuje u restoranima i hotelima diljem svijeta. Sjećam se kada smo je učili u školi te ju posluživali u izdubljenoj jabuci.

Vrlo često radim je kod kuće jer su sastojci za nju jeftini i vrlo brzo je gotova. Ovdje sam odlučio napraviti mali twist na klasični recept te dodati puretinu i filiranu naranču.

Također, uz salatu bi jako dobro išlo i grožđe kojem se može oguliti kožica i izvaditi sjemenke. U blagdanskoj atmosferi odlično bi funkcionirala kao predjelo i uvod u svečani ručak.

www.zvijezda.hr

Puretina:

100 g purećih prsa tanko rezanih
Maslinovo ulje
Sol
Papar

Pureća prsa posoliti i lagano popapriti te ispeći na maslinovom ulju.

Salata:

100 g korijena celera
100 g granny smith jabuke
Žlica majoneze (koristio sam Zvijezda majonezu)
Sol
Papar
Žlica sjeckanih oraha

Nasjeckati celer i jabuku na julienne (na tanke rezance) i dodati im sjeckane orahe. Sve začiniti i dodati majonezu te dobro izmiješati.

Za posluživanje:

1 filirana naranča
Pečenu puretinu izrezati na krupnije rezance te složiti na tanjur, na nju položiti salatu i filiranu naranču.

Dobar tek!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook