Istraživanje je provedeno u dobrotvorne svrhe, za potrebe listova za povezivanje okoliša i poljodjelstva, a otkriva zapanjujuće neznanje mladih o tome kako naša hrana završava na stolu, prenosi Daily Mail.
Istraživanje je provedeno u Velikoj Britaniji na mladima između 16 i 23 godine, a rezultati su u najmanju ruku šokantni. Manje od polovice mladih ne zna od čega se radi maslac, samo trećina ih je svjesna da jaja nesu kokoši, a jedan od pet mladih ljudi vjeruje da se džem i marmelada rade od žitarica.
>> Kakvo neznanje mlade pjevačice!
10% mladih reklo je da krumpiru treba manje od mjesec dana da izraste, 8% ih misli da slanina dolazi iz pšenice, a 2% misli da se radi od kukuruza. Zanimljivo je kako mladi smatraju da dobro poznaju podrijetlo hrane koju jedu. Istraživači su zaključili da se količina znanja povećava s godinama starosti.
Od mladih se ispitanika tražilo da povežu fotografiju određene namirnice s fotografijom koja prikazuje njezino podrijetlo. Četiri od deset mladih osoba nije znalo povezati mlijeko s fotografijom krave, a 7% njih povezalo ga je s pšenicom. Samo polovica ih je uspjelo identificirati da odrezak dolazi iz goveda, a 12% misli da je došao iz pšenice ili kukuruza.
.
Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.