GLAVNI GRAD MEDITERANA

Festival Ritam Mediterana sinoć je punim jedrima "uplovio" u Zagreb!

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Jučer je na Strossmayerovu trgu u Zagrebu, svečano otvorena međunarodna manifestacija Ritam Mediterana, koja od 10. do 14. srpnja, svojim posjetiteljima želi predstaviti i približiti duh Mediterana. Tako će se kroz glazbeno, likovni i gastronomski program predstaviti: Izrael, Kraljevina Španjolska, Kraljevina Maroko, Italija, Francuska, Grčka, Libanon i Hrvatska.

Zagreb se ovom manifestacijom na svojevrstan način pretvara u središte Mediterana.

Jučerašnje svečano otvaranje koje je započelo u 21:30 sati, uveličali su svojim dolaskom Veleposlanik Države Izrael, Njegova Ekselencija Ilan Mor i gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić, koji je ujedno i pokrovitelj ove petodnevne manifestacije. U kratkom obraćanju, naglasili su kako je Zagreb moderna i multikulturalna metropola, koja je prijateljski orijentirana prema različitostima te spremna na suradnju. Upravo zbog toga, Ritam Mediterana prepoznat je kao važna manifestacija, koja objedinjuje desetak različitih zemalja te pretvara Zagreb u sjecište suvremenih kulturnih i društvenih kretanja.

Nakon uvoda u svečano otvaranje festivala, uslijedio je premijerni nastup izraelske glazbene skupine Jamaya, koja je svojim ritmom i pozitivnom energijom rasplesala sve prisutne posjetitelje, koji su popunili svaki metar kvadratni Mediteranca (Strossmayerovog trga).
Svoj drugi nastup na festivalu, Jamaya će održati u petak, 12. srpnja s početkom u 18 sati, stoga organizatori pozivaju sve na još jednu dobru mediteransku zabava u ritmu ovih energičnih izraelaca!

Tijekom današnjeg dana posjetitelji će moći sudjelovati u likovnim radionicama, razgledati izložbu fotografija i slika, uživati u glazbi, a u Vrtu Mediterana u kojem se svi posjetitelji mogu opustiti, te kušati jela koja pripremaju ugostitelji.

 

Ono što bismo izdvojili iz današnjeg programa je radionica kuhanja uživo od 18 do 20 sati, na kojoj će se predstaviti Kraljevina Maroko. Za sve posjetitelje Cous-cous će pripremati glavna kuharica marokanske ambasade, a posjetitelji će moći probati i tradicionalne marokanske kolačiće uz čaj od mente.

Nakon radionice, u 21 sat do 23 sata, slijedi Mediteranska noć– glazbena večer u francuskom tonu, pod nazivom Chanson D’Amour.