Pomaže bolesnim roditeljima

Djevojčica (7) pleše polugola kako bi prehranila obitelj!

Tijekom dana, Huang Doudou izgleda poput svih drugih 7-godišnjakinja. No kada padne noć odlazi na posao...

Huang Doudou iz grada Urumqija, nedavno je napravila pravu pomutnju u kineskim medijima nakon što je njezina priča izašla u javnost.

Ta 7-godišnja djevojčica, koja ide u 2. razred, s roditeljima živi u sobici od 12 metara kvadratnih. Njezina majka ima osakaćenu lijevu nogu i povremeno da bi nešto zaradila mete ulice ili čiva djecu, a njezin otac, koji također ima zdravstvenih problema, ne smije raditi teške fizičke poslove.

Kako su jedva spajali kraj s krajem Doudou je odlučila iskoristiti svoje plesne vještine i pridonijeti obiteljskom budžetu te sama plaćati satove plesa.

I dok tijekom dana izgleda i živi poput svih drugih 7-godišnjakinja, navečer stavlja mnogo šminke i oblači provokativnu odjeću za nastup u jednom restoranu. Njezina majka uvijek ide s njom i čeka je da zajedno idu kući.

Na malenom podiju ispred gostiju restorana pleše tri puta tijekom jedne večeri i tako četiri večeri u tjednu. Mjesečno zarađuje oko 800 juana, što je oko 680 kuna.

Tisuće djece u Kini dijele sličnu sudbinu i primorani su raditi svakakve poslove neprimjerene njihovoj dobi kako bi pomogli svojim obiteljima da prežive.