Čokoladno uskrsno jaje izrađivalo je 27 pekara tijekom dva tjedna, a izložili su ga na festivalu čokolade u Barilocheu. Jaje je visoko 8 i pol metara i široko pet metara, a za njegivu izradu bilo je potrebno oko 4.000 kilograma čokolade. Radi lakše gradnje ove 'čokoladne grdosije' pekari su sastavili drvenu konstrukciju koju su 'popločili' čokoladom.
>> Pogledajte najmanje uskrsno jaje na svijetu!
>> Papa dobio dvometarsko čokoladno jaje, dao ga popravnom domu
Za ovo jaje kažu da je oborilo rekord koji je do sada držalo čokoladno jaje iz Belgije koje je bilo visoko 8,32 metra. Argentinsko čokoladno jaje, nažalost, nije dugo izdržalo te se počelo topiti, a kuhari su pomoću kranova otkidali komade ove poslastice i davali ih okupljenima.
Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.