OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.
U Osijeku danas počinje obilježavanje Dana meda u Hrvatskoj. Iako je ove godine zbog velikih kiša proizvodnja domaćeg meda pala za 90 posto, na stolovima ga sigurno neće nedostajati u hladne zimske dane.
Ljekovita svojstva meda prepoznata su odavno, dobar je za dišne puteve, smanjuje masnoću u krvi, a vole ga i djeca.
Nadalje, med je prepun polifenola, antioksidansa koji štite stanice organizma od oštećenja. Također čuva i zdravlje srca, te štiti od karcinoma, a zamjena šećera medom u prehrani pozitivno djeluje na crijevnu mikrofloru.
Odličan je kao antibiotik za površinske ozljede poput opeklina, ogrebotina, kirurških rezova, a rješava i problem akni te ublažava svrbež od uboda komarca.
U današnjoj temi dana pitamo vas - koliko često konzumirate med?
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook